De seneste års fokus på klima og bæredygtighed har for alvor fået danskernes øjne op for deres forbrug og vaner. Ikke mindst når det kommer til de fødevarer, vi putter i munden. Det har aldrig været mere populært at spise vegansk, klimabevidst eller økologisk.

Drømmer du også om at spise mere økologi i din hverdag? Men synes du måske, at det er lidt for dyrt og besværligt? Så er der hjælp at hente i denne artikel, hvor vi dykker ned i fire genveje til at spise mere økologisk.

1. Benyt supermarkedernes egne øko-serier

Hvis du ønsker at fylde dit køleskab med økologiske varer, så kan du med fordel tjekke supermarkedernes egne fødevareserier ud, da disse ofte er billigere. F.eks. Nettos ØGO-produkter eller Coops 365 Økologi-serie. Her kan du finde mange gode økologiske produkter inden for almindelige dagligvarer.

Supermarkeder som Bilka og Føtex holder også tilbagevende tilbudsdage, hvor alt i deres økologiske sortiment kan købes med en besparelse på 25%. Så på disse dage kan du spare mange penge på basisprodukter med lang holdbarhed, hvis du køber stort ind.

2. Køb en måltidskasse fra årstiderne

Kniber det med tiden i hverdagen? Så er den letteste måde, hvorpå du kan få mere økologisk mad ind i din hverdag på, at investere i en måltidkasse fra en økologisk producent. På den måde sparer du både tid i hverdagen og kan indkassere lidt ekstra karma-point på klimakontoen.

Årstiderne måltidskasser består af lækre råvarer, der er sammensat efter sæsonens frugt og grønt. Du kan derfor forvente alsidige og spændende retter året rundt, hvis du vælger en måltidskasse fra Årstiderne.

3. Drop kødet en gang imellem

Danskerne er faktisk blandt de folkeslag, der prioriterer økologi allerhøjst. Men navnlig på ét punkt halter det med økologien, nemlig når det gælder kød. Her er vi stadig mest tilbøjelige til at vælge den konventionelle slags.

Det er næppe af dyreetiske grunde, at vi vælger at holde fast i det konventionelle. Nej, årsagen skal formentlig findes i prisen. For modsat grøntsager, frugt og lignende – hvor prisen mellem økologisk og konventionel ikke er nævneværdig høj – forholder det sig anderledes med differencen på kødet. Her er forskellen gerne en tredobling af prisen. Så vil du gerne være mere økologisk? Så drop kødet nogle dage om ugen. Og så har du mere plads i budgettet til at kunne vælge økologisk kød de andre dage.

4. Benyt lokale gårdbutikker

Der findes mange lækre gårdbutikker rundt om i Danmark, hvor man kan købe kartofler, grønt, kød, æg og meget mere. Her er priserne ofte lavere end i butikkerne, da de kan hoppe nogle led over. Så gør det til en vane at slå et smut forbi en af disse butikker. Så støtter du samtidig erhvervsdrivende i dit lokalområde.

God fornøjelse med din jagt på mere økologi.