Når hverdagen rammer, er det let at glemme alle de gode intentioner om 6 om dagen, kødfri mandag eller noget der minder om madpyramiden. Så kommer hverdagsretterne hurtigt til at bære mere præg af Knorr og Karoline end af mormor.

Men det er faktisk ikke så besværligt endda at få de gode intentioner til at gå fra tanke til handling, så du og din familie kan spise lækker mad hver dag.

Lav store portioner og frys dem ned

En af genvejene til at få bedre aftensmadrutiner er gennem forberedelse. Og det behøver ikke være besværligt. For om du laver lasagne, kødsovs eller farsbrød til én dag eller tre dage gør ikke den store forskel, når man allerede er i gang.

Så prøv at handle stort ind, og forbered flere og større portioner af gangen, som du så fryser ned. Så kan du om morgenen tage en ret op af fryseren, som bare skal varmes, når du kommer hjem. Det er da nemt. Afsæt en eftermiddag i weekenden til at lave en masse mad. Du vil takke dig selv for det tre dage senere, når ulvetimen nærmer sig, og du kigger ind i et tomt køleskab.

Bestil mad på nettet

Synes du ikke, at indkøb med trætte børn i indkøbsvognen kl. 16.30 lyder specielt fedt? Hvad så med at droppe indkøbsturen og få varerne bragt hjem til dig? Der er flere almindelige supermarkeder og online supermarkeder, der tilbyder denne service, og du betaler blot et lille fragtgebyr. Men regnet op imod tiden man bruger på indkøb, så er det virkelig ingenting.

Når du shopper online, slipper du også for at komme unødvendige varer i kurven, der mest ender der på grund af lavt blodsukker eller lidt guf-craving. Og du behøver ikke tage diskussioner med ungerne om, hvorfor det er en dårlig idé at købe 10 mælkesnitter.

Køb en måltidskasse

Hvis du vil gøre hverdagen lettere for dig selv og frigive mere tid, så er en måltidskasse en rigtig godt løsning. Her får du nøje sammensatte måltider, der kræver minimal tilberedning. Således er du fri for at bruge timer i køkkenet på både madlavning og opvask.

Med eksempelvis Kokkens Hverdagsmad klarer de professionelle arbejdet for dig. Du skal blot opvarme eller skære det sidste ud og så ellers servere. Nemmere bliver næppe. Du kan selv bestemme, om du vil bestille mad til tre eller fire dage. Derudover kan du altid ændre i menuen, hvis det valgte ikke falder i din eller dine familiemedlemmers smag. Der er hver uge tre andre retter, man kan vælge i stedet for den planlagte menu.