Du har sikkert en gammel whisky stående i barskabet. Det er sjældent, at man går til whiskyen, når man skal have sig et godt glas. De fleste, særligt kvinder, sætter mere pris på en god rødvin eller kold hvidvin. Derfor er whiskyen tit en overset drik i barskabet, der står og samler støv.

Det er godt at have whisky på lager
Selvom du ikke bruger din whisky tit, er det rigtig godt at have en flaske stående. Du får måske en sjælden gang imellem en gæst, du kan tilbyde et glas af den stærke drik, men ellers er det måske svært for dig, at få whiskyen brugt.

 

Whisky i madlavning
Whiskyen har utrolig mange egenskaber. Du kan både bruge den righoldige drik i mad, desserter og drinks.

 

Karameller med whisky
Hvis du ikke selv er meget til whisky i sin rå form, er det her måske for dig. Du kan lave de lækreste karameller med whisky. Lav karamellerne med kondenseret mælk, smør, sødmælk, sukker og tilsæt whisky. Ingredienserne opvarmes i en gryde, og resultatet smager i sandhed himmelsk.

 

Engelsk julekage
Du kan lave en engelsk klassiker og samtidig pifte lidt op i dine bageevner. Du har helt sikkert ikke prøvet at lave denne kage før.

Riv citron eller appelsinskal fint og pres saften. Hak svesker og abrikoser groft. Kom det i en skål med store rosiner, kom whisky i og lad dejen trække natten over. Tilsæt blandingen i en almindelig kagedej og bag kagen som sædvanlig. Mums!

 

Blomme i madeira
Næste gang du laver blomme i madeira, tilsæt da et lille skvæt whisky. Det vil intensivere den gode smag af blommen og madeira og supplere den rigtig godt. Du kan tilsætte så meget eller så lidt whisky du vil – det er tilladt at eksperimentere.