Alle kan lære at lave mad, hvis de er villige til at koncentrere sig bare en lille smule om processen. Hvis du vitterligt ikke har nogen interesse i at kokkerere, er ligeglad med, hvad du spiser, og er fint tilfreds med mikrobølgemad, så skal du ikke læse med her.

En opskrift er ikke støttehjul

Følg opskriften til punkt og prikke første gang du afprøver den. Fra anden gang, kan du begynde at eksperimentere med dine egne tilføjelser eller ændringer – men husk endelig at skrive ned, hvad du har gjort, så du kan genskabe det, hvis det var en succes.

At følge en opskrift er ikke som at køre med støttehjul – det er som at køre med cykelhjelm. Ikke snyd, men en sikkerhed for at få et godt resultat. Det gør det ikke nødvendigvis lettere, bare fordi der er instruktioner at følge.

Husk simpel sikkerhed

At have en brandslukker i køkkenet er lidt som at have en cykelpumpe med på tur; det er en sikkerhedsforanstaltning, som du ikke håber at få brug for, men skulle uheldet alligevel være ude, vil du prise dig lykkelig for at have den.

Brug tid på pynt og anretning

Når du har brugt tid på at lave lækker mad, bagt en kage eller lavet en god kop kaffe, bør du også bruge et ekstra sekund på at få det til at se indbydende og appetitligt ud. Det smager selvfølgelig hverken bedre eller dårligere af den grund, men mad er et helhedsindtryk og ikke kun smag.

Fx: At sætte blomster på en cykelkurv har ikke nogen særlig funktion, men det kan alligevel svare sig at bruge den smule tid, det tager at pynte sin cykel, hvis det kan bringe ekstra glæde til hverdagen. Og det er netop dét, anretningen kan.