Vi kender alle til den lille søde sult efter aftensmaden eller hovedretten. Selvom maven er fyldt op med lækkert mad, og man egentlig er mæt, så titter lysten til noget sødt frem alligevel. I nogle situationer er den store og overdådige dessert et must, det kan være til en fest, et bryllup eller et andet arrangement. I hverdagen kan det dog være en idé at holde igen, hvis man vil holde vægten nede. Her er dog andre søde alternativer, som man kan prøve. Denne artikel vil give idéer til desserter, man kan prøve i hverdagen eller til festen. 

Hverdagens søde og sunde desserter

Det kan være en god idé at holde hverdagen sundere og uden for meget sukker. Dog er det muligt at få tilfredsstillet den søde sult med naturens sukker. Det kan være i form af frisk eller tørret frugt, som ganske vist indeholder sukker, men frugtsukker (fruktose) er dog sødere end den hvide sukker, vi kender, og derfor kan vi nøjes med at spise mindre af det. Prøv at købe de frugter, der er i sæson, da de ofte smager af mere. Skær frugten ud og anret det på et fad eller i en skål, og du vil ikke komme til savne kagen eller isen. 

Sødt til weekendens hygge

Når de hårde hverdage er overstået, og weekenden står for døren, så er der endnu mere stemning for fredagsslik og kage til kaffen. Og det skal der også være plads til. Det er vigtigt, at man ikke sætter for store restriktioner for desserter i sit liv, da det bare kan give dårligt humør, og det holder som regel ikke i længden. Fredagsslik er et hit for børnene til Disney Sjov, men det er også for voksne, der gerne vil hygge til en god film. 

Festens midtpunkt – desserten 

Hvis man vil imponere sine gæster til den næste store fest, så er det værd at have fokus på desserten, som ofte kan blive festens midtpunkt. Man kan gå all-in på den store kage med adskillige lag, eller man kan gå anderledes til værks. Det er eksempelvis muligt at leje en pandekagevogn på Sjælland, som kan komme ud til festen eller arrangementet og servere friskbagte søde pandekager. Hvis du er mere til is, så kan en tag-selv isbar også være en lækker dessertløsning for dig. Det kan også være, at desserten ikke skal være et direkte sødt element, og i det tilfælde er ostebordet lige noget for dig. Mulighederne er uendelige.