En køkkenhave er noget af det hyggeligste der findes, og hvorfor så ikke lave en spiselig køkkenhave? Der er nemlig ikke noget som at kunne bruge sine egne grøntsager, bær og krydderurter i madlavning eller bagværk, både når du laver mad til dig selv eller familien, men også når du får gæster på besøg, som du måske kan imponere med en rabarberkage med egne rabarber fra din køkkenhave. Derfor får du her et par gode råd til, hvad du med fordel kan så og plante i din køkkenhave. Derudover får du også svar på hvilken form for gødning du bør vælge, samt hvordan du på bedst mulig vis håndterer ukrudt i din køkkenhave. God fornøjelse!

Flerårige planter

Hvis du synes at det kræver en hel del at skulle så og plante hvert eneste år, så er det en god idé at satse på flerårige planter. Her vil planterne komme igen helt af dig selv, efter du først har plantet dem én gang. I forhold til grøntsager, kan dette for eksempel være asparges eller jordskokker. Hvis du derimod er mere til det søde køkken, er jordbær og rabarber det oplagte valg. Lær hvordan du selv dyrker jordbær på havehandel.dk. Desuden er diverse krydderurter også altid lækre at have i din køkkenhave, samtidig med, at de dufter helt fantastisk og er med til at pynte i haven. Eksempler på flerårige krydderurter kan være timian og mynte.

Den rette gødning

Når det kommer til gødning, er det en god idé at anvende organisk gødning. Denne form for gødning er nemlig et naturligt materiale, og derfor helt uden tungmetaller og genmodificeret materiale. Organisk gødning kan både fåes i pilleform, ganulat form, eller flydende. På trods af, at organisk gødning virker en smule langsommere end kunstgødning, så er det med til at skabe smukkere planter og samtidig også sundere.

Fjern ukrudt

Ukrudt kan være med til at skygge for dine planter og det er derfor altafgørende, at du fjerner ukrudt i din køkkenhave. Dog er der forskellige ting du kan gøre, for nemmere at kunne håndtere det ukrudt der kommer. For det første kan du sørge for at så og plante med et godt mellemrum. På denne måde bliver det en del lettere for dig at fjerne det ukrudt, der måtte komme mellem dine planter. Derudover kan du med fordel dække det jord der er mellem rækkerne med kompost eller blade, da dette vil gøre det sværere for ukrudtet at komme op.