Trænger du til at afprøve nogle nye aftensmadsopskrifter? Herunder får du ny inspiration til aftensmaden

Pasta med kødsovs. Pitabrød. Boller i karry. Pizza. Wok med kylling og grøntsager. Måske kan du nikke genkendende til vanen med at sætte de samme 5-10 retter i rotation på madplanen derhjemme, fordi inspiration eller overskuddet ikke er til andet. Det kan dog blive enormt kedeligt at spise den samme mad dag ud og dag ind, og i så fald er det rart at få et skud ny inspiration til aftensmaden. Forhåbentlig får du derigennem en god håndfuld nye opskrifter, som du kan sætte på menuen fremover.

Inspiration til aftensmaden fyldt med fuldkorn og god smag

Hvem er ikke vild med et lækkert aftensmåltid, der både smager godt og er ser appetitligt ud for øjet? Det vil de fleste mennesker kunne skrive under på. Og hvis måltidet endda kan krydres med lækre grøntsager og godt med fuldkorn, får du god smag og en masse fibre til gengæld.

Det er netop dét, du får hos Fuldkornspartnerskabets database over velsmagende, lækre aftensmadsopskrifter. Uanset om du vælger at lave opskriften på risotto med asparges og spinat, en karamelliseret løgtærte med langtidsbagte tomater eller en fuldkornslasagne med hjemmelavet bechamelsauce, får du et visuelt appellerende måltid fyldt med fuldkorn, grøntsager og naturligvis velsmag i bytte. På den måde er der både noget godt for øjnene, for ganen og for maven.

Aftensmadsopskrifterne er udviklet efter, at de skal være nemme at lave, så både nybegynderen og den erfarne i køkkenet kan være med. Alle opskrifterne bygger på ingredienser, som kan købes i et helt almindeligt supermarked. Det gør det nemt for dig at købe ind, uden at du behøver at rende fra butik til butik. Derudover er de rige på fuldkorn, fx ved at have erstattet hvedemel med fuldkornsmel og almindelig pasta med fuldkornspasta.

Lækker aftensmad: Prøv fx tacos med paneret torsk og limedressing

Når du klikker dig ind på databasen med Fuldkornspartnerskabets lækre opskrifter, vil du opleve, at billederne af retterne giver dig lyst til at prøve dem med det samme. Opskriften på tacos med paneret torsk og limedressing hensætter dig til autentiske street food-boder i Mexico, burgeren med bønnebøf får mundvandet til at løbe, og karryretten med kylling giver krydrede associationer til det asiatiske køkken. Se selv efter i databasen og find din nye livret blandt retterne.

Find Fuldkornspartnerskabets aftensmadsopskrifter her – og find også inspiration til dagens andre måltider på deres hjemmeside.