Er du ferm i et køkken? Går du og tænker i opskrifter 24/7? Og ønsker du at dele dit talent for madlavning og råvaresammensætning med hele verden? Så var det måske på tide, at du startede din egen madblog?

Det har aldrig været mere populært at være blogger eller influencer, så måske skal du hoppe med på bølgen? Men hvordan skaber du lige en lækker blog, så du kan få mange følgere? Vi gør dig klogere med denne guide.

Tag gode billeder

Æstetik er en vigtig del, når man skaber en blog. Vi skal ikke mange år tilbage, førend størstedelen af danske blogs var nogle temmelig sørgelige størrelser med små skæve billeder taget med et mobilkamera. Men der er sket meget siden da! Og folk forventer en god æstetik, hvis det er noget, de skal ofre deres tid på.

Du behøver ikke købe dig fattig i dyre kameraer eller udstyr. De fleste smartphones er i dag udstyret med veludrustede kameraer, der fungerer godt. Så tag gode billeder i godt lys. Leg med opsætningen af maden, så det er interessant at se på. Og rediger billedet, så det står knivskarpt. Så er du nået langt.

Det er en god idé at tage billeder i dagslys. Men helst ikke i direkte lys. Det giver nogle trælse billeder. Find et sted i dit hjem, hvor du har et godt stort vindue, og hvor du kan tage billeder. Du kan lave forskellige baggrunde af træplader, så du let kan skrifte udtrykket på billedet. Sæt eventuelt et stykke flamingo op modsat vinduet lige udenfor billedets felt, så du kan genspejle noget af sollyset. Dette giver færre skygger på dine billeder.

Få styr på annonceringen på de sociale medier

Når man har en blog, skal den som oftest ikke blot stå alene. Den skal bakkes op med sociale profiler på eksempelvis Instagram eller Facebook. Hvis du har ambitioner for din blog, kan du booste dens synlighed igennem annoncering på Facebook eller Instagram. Her giver du et beløb for at blive vist som sponseret indhold hos mulige relevante følgere.

Vær aktiv

Hvis man har en blog med tilhørende sociale profiler, er det vigtigt at være aktiv derpå. Det nytter ikke noget at smide et billede op hvert kvartal, og så ellers være ligeglad. Vær konsekvent med det, du poster. Både i forhold til stilen, men også i forhold til frekvens.

Sørg for at engagere dig med dine følgere og andre profiler. Gå ind og kommenter på andres billeder og gør dig synlig. Det er den måde, hvorpå folk kan få øje på dig.

Held og lykke med din madblog.