Man kan roligt sige, at peanutbutter er kommet for at blive, og det er blevet ganske populært blandt mange i løbet af de senere år. Først og fremmest har det mange anvendelsesmuligheder, mens det også smager godt og er i fitnessverdenen blevet populært, fordi det indeholder god næring.

Hvad indeholder peanutbutter?

Den nye populære smørelse, peanutbutter har i især fitnessverdenen gjort sig populær, fordi det indeholder god næring i form af protein og fedt. Derudover har det en rigtig god smag, som kombineret med den gode næring har gjort det meget populært. Det kan også anvendes til morgenmad, til forskellige snacks, desserter og mange andre forskellige ting, hvilket også har gjort det særdeles populært. Det bliver lavet ved, at jordnødder bliver malet, der tilsættes olie, sukker og salt, og så fås den rette konsistens, så den er mulig at smøre på eller at bruge i en dej eller lignende.

Peanutbutter indeholder mange proteiner og nogle gode fedtsyrer og er på den måde forholdsvist sundt i forhold til sammenlignelige produkter. Dog indeholder det også kalorier, så det skal ikke sidestilles med helt sunde produkter. Men som det er med så meget andet, så er det ikke usundt i de rette mængder, så det handler naturligvis også om mængden.

Brug det til pandekager eller andre snacks

Peanutbutter kan bruges til alverdens muligt forskelligt på alle tidspunkter af dagen. Eksempelvis kan du smøre peanutbutter på dine pandekager for at få den fyldige smag af peanutbutter sammen med den gode smag af pandekager, og du kan tilmed gøre det ved lækre bananpandekager. Derudover kan du også tilsætte det i forskellige typer af smoothies, så du får lidt ekstra smag. En sådan smoothie kan eksempelvis bestå af:

  • Peanutbutter

  • Banan

  • Avocado

  • Havregryn

  • Kokosvand

Derudover kan du også pifte din morgenmad lidt op, da smørelsen også kan bruges sammen med havregryn, yoghurt og lignende. Derudover kan du også lige smøre et lag af det på din riskiks, hvis du skal have en hurtig snack.

Kager eller snitter med peanutbutter er ret populære

Du kan også tilsætte det til forskellige snitter eller kager for at give dem et ekstra pift og den dejlige smag af jordnødder. Det er også en god måde at tilføje noget med forholdsvis god næring til kager og snitter. På den måde kan du få spændende cookies, snitter eller kager med ekstra god smag.