Flere og flere vælger at tage på ravjagt ved de danske kyster. Rav er hærdet harpiks, der har ligget i millioner af år. De gyldne klumper bruges blandt andet til at lave fine smykker. Hvis du har i sinde at tage på en hyggelig udflugt med familien i vores flotte natur, så er det i den grad anbefalelsesværdigt at tage på ravjagt.

Tips til ravjagten

Hvis du vil med familien på ravjagt, så er der en række ting, der er værd at vide, hvis du vil øge dine chancer for at finde rav, herunder:

  • Sørg for godt udstyr, herunder varmt fodtøj og ravlygter, som du kan finde her: ravfund.dk.

  • Rav findes alle steder, især på vestkysten og i det sydfynske øhav.

  • Gå på ravjagt efter en storm – her er der nemlig stor chance for, at der er blevet skyllet interessante ting op på stranden. De fleste ravfund findes også om vinteren.

  • Søg mellem tang og skaller.

  • Rav kan have mange farver, så hvordan ved man, om det er rav? Det skal ligne sten, men det skal være en del lettere. Du kan teste det ved at slå stykket let mod tænderne. Rav skal nemlig have en mere hul lyd.

Overnat i naturen

Hvis du og din familie overvejer en ravjagt, så bør I overveje at overnatte i naturen. I kan eksempelvis overnatte i telt eller shelter. Det kan være udfordrende og lærerigt at overnatte i naturen og lave mad under primitive kår.

Slap af og nyd omgivelserne

Der er intet bedre end vind i håret og en flot udsigt over havet. Det har en beroligende og opkvikkende effekt på dit velbefindende. Så selvom du ikke nødvendigvis finder rav, så er det sundt for krop og sjæl med en tur i naturen. Hvad venter du på? Tag familien med på udflugt og nyd naturen.