Der findes ikke noget bedre end at sætte tænderne i en god og velsmagende pizza, som du kender den fra en god italiensk restaurant. Men vidste du, at du faktisk kan lave en mindst ligeså god pizza selv? Læs med her og få et par tips og tricks til hvordan du laver den perfekte pizzadej.

Brug det rigtige mel

Når du skal lave den perfekte pizzadej, er det essentielt at du bruger den rigtige mel til at lave dejen. Mange mennesker tror fejlagtigt, at man bare kan bruge almindelig hvedemel, men det bliver altså aldrig et helt godt resultat.

Det anbefales derfor at du bruger en fintmalet, italiensk hvedemel som f.eks. Tipo-00. Denne type mel har et højt proteinindhold, som gør at den danner et højt glutenindhold, når den bliver æltet. Dette giver en smidig dej, som danner flotte luftbobler og en sprød skorpe.

Lav en fordej

Når du skal lave din pizzadej, anbefales det også at du laver en simpel fordej. Dette gøres ved at blande lidt lunkent vand sammen med lidt gær, hvorefter du tilsætter et par spiseskefulde hvedemel i blandingen.

Når du laver en fordej, gør det virkelig noget godt for smagen og teksturen i pizzadejen. Du kan med fordel lave fordejen dagen før, og lade den hvile på køkkenbordet med et viskestykke over sig. Se mere på Pizzalicious.dk.

Ælt dejen rigtigt

En anden vigtig ting du kan gøre for at du får den perfekte pizzadej, er at sørge for at ælte dejen rigtigt. Det er nemlig super vigtigt for at du får et godt resultat, når du bager pizza. Mange mennesker glemmer desværre at tage højde for dette, når de ælter pizzadej.

Når du ælter dejen er det vigtigt at du bruger hænderne, da du på denne måde har bedst kontrol over hvordan du ælter pizzadejen. Hvis du forestiller dig at du har pizzadejen foran dig, skal du ælte ind mod midten af dejen fra alle sider.

Når dejen er æltet færdigt vil du opleve at den nærmest ‘springer’ tilbage, når du trykker fingrene ned i den. Dette betyder at dejen er spændstig, og at du kan nu stille dejen til side på køkkenbordet og lade den hæve med et viskestykke over sig.

Rul dejen rigtigt ud

Når du skal rulle din pizzadej ud, er det også vigtigt at du ikke får trykket dejen helt flad. Undgå derfor at brug en kagerulle, når du skal rulle dejen ud til din pizza. En god pizza skal helst indeholde luftbobler, som giver en sprød og luftig skorpe.

Grunden til at det er en dårlig idé at bruge en kagerulle, er nemlig at du får trykket alle luftboblerne ud af pizzadejen, og dette vil du helst undgå. Brug i stedet dine hænder for at opnå det bedste resultat.