Danskerne bestiller måltidskasser som aldrig før. Vil du gerne hoppe med på trenden, men er du i tvivl om hvordan det egentlig fungerer, så læs med, her får du en nem guide til bestilling og levering af din første måltidskasse.

Vælg en måltidskasse

Der er MANGE måltidskasser på markedet lige nu og det kan være svært at have det fulde overblik. På en side der sammenligner måltidskasser som Sundaftensmad.dk kan du finde 100+ forskellige måltidskasser sorteret efter forskellige temaer. Det gør det lidt nemmere.

Men før du når så langt skal du selvfølgelig beslutte hvilken type måltidskasse du vil have.

Her er der mange muligheder, men først skal du beslutte om du vil have en måltidskasse med ingredienser eller færdiglavede retter der bare skal varmes op.

Hvis du vælger færdiglavede retter er det meget ligetil, så skal retterne bare varmes op, men hvis du vælger måltidskasser med ingredienser kan der være stor forskel på hvor lang tid det tager at lave maden.

Er du ikke til at stå i køkkenet lang tid kan du gå efter at vælge såkaldte kvikkasser, hvor tilberedningstiden typisk kun er 15-30 minutter. De fleste børnevenlige måltidskasser, der ofte hedder noget med familiekasse, er også typisk nemme og hurtigere at tilberede.

Har du nogen særlige ønsker kan det typisk også indfries, fx hvis det skal være glutenfrit eller skal have fisk eller med asiatiske retter, så findes der masser af måltidskasser der tilbyder lige netop det.

Bestil og få leveret

Når du har besluttet hvilken måltidskasse du skal have er det næste at bestille, hvilket foregår rimelig simpelt. Typisk kan du få et rigtig godt tilbud på din første bestilling, så det kan godt betale sig at shoppe lidt rundt. Konkurrence imellem udbyderne er benhård, så det skal bare udnytte og få dig nogle gode tilbud.

Maden leveres dagligt udenfor din dør og du behøver typisk ikke være hjemme, i hvert fald ikke hvis du bor i hus. Hvis du bor i lejlighed er det lidt mere kompliceret. Her må du tjekke om firmaet har nøgle til din opgang, hvad de typisk godt kan have, hvis de allerede har en kunde. Alternativt må du aftale med dem om de kan få en nøgle fra dig. Hvis ikke dette er muligt, må du være hjemme når firmaet kommer forbi.

Du skal typisk bestille en uge før du vil modtage din måltidskasse, så vær ude i god tid og tjek hvor lang opsigelse der er.