Der er ingen tvivl om, at et godt måltid mad altid er lækkert, men det er ikke altid, at du har en hel masse tid til madlavning til hverdag. Hvis det nogle gange kniber med din tid, så er der heldigvis forskellige metoder til at spare noget tid på madlavning.

Tilbered din mad i en sous vide

En sous vide er en tilberedningsmetode, hvor du pakker dine råvarer ind i en plastpose og tilbereder dem i et vandbad. Det lyder umiddelbart kompliceret, men faktisk er det ganske simpelt. I stedet for at du står og steger et stykke kød til aften, så er det en mulighed at komme et stykke kød i en sous vide i stedet. På den måde er dit kød allerede færdig, når du kommer hjem fra arbejde. Tilberedning i en sous vide varer nemlig typisk mange timer. Det samme er muligt at gøre med grøntsager, sovser m.m., så længe du har sous vide poser og en sous vide.

Lav mad i større portioner

Hvis du har meget travlt til hverdag, så er det nogle gange nødt til at gå rigtig stærkt med madlavning. Derfor er det en god idé nogle gange at lave mad i større portioner, så du har mulighed for at fryse noget ned. På travle dage er det derfor bare at tø en portion mad op. Det kræver naturligvis, at du sætter lidt tid af til nogle gange at lave større portioner.

Find nogle simple opskrifter

Hvis du er vant til, at madlavning tager lang tid, så er det måske fordi, du går efter nogle forkerte opskrifter. Der er nemlig masser af opskrifter og lækre retter, der tager ingen tid at lave. Hvis du leder efter den slags opskrifter, behøver du ikke at gå på kompromis med hjemmelavet mad hver dag på trods af tidsmangel.