Kost har i alle tider været et stort mysterium. Hvad der virker for nogen, virker måske ikke for andre – og det har bragt mange sinde i kog. Der er dog nogle enkelte ting du kan gøre for at spise dig lykkelig, og dem vil denne guide gerne klarlægge for dig.

Sørg for et godt miljø

Det er vigtigt at have et godt miljø omkring sig, når man spiser. Det sænker stressniveau, hvis du er utilfreds med miljøet, og ellers er det rigtig godt for hele din tankegang omkring spisning.

Du kan gå helt hen i det basale, når man snakker miljø. Hvis dit gulv trænger til en belægning, kan det være smart at konsultere BYGGA først. Men ikke desto mindre gør både gulvbelægning eller vægmaling gode og holdbare løsninger, der som sagt både holder i lang tid og er økonomisk forsvarlige.

Spis med opmærksomhed

Noget, som mange mennesker i dag gør uden at tænke over det, er at spise maden uopmærksomt. Det vil sige, at vi plejer at lave alt muligt andet, mens vi spiser – ser tv, tjekker nyheder eller er på vej på arbejde. En måde, hvorpå du kan spise dig til mere ro i maven, er ved at spise med opmærksomhed. Det gør du ved at tygge maden langsomt og grundigt. På den måde kan du smage maden meget mere, og nærmest gøre det til en oplevelse i sig selv. Det gode ved det er, at du kan mærke, hvornår du er mæt, og på den måde undgå overspisning.

Mærk efter

Noget andet er at mærke efter, hvad din krop har brug for. Er det salt, sur eller sød mad? Ved at reagere på dine cravings kan du nemt finde ud af, hvad du egentlig har brug for – og det vil din krop i sidste ende takke dig for.