Du står måske og skal holde den første børnefødselsdag for dit barn, hvor det er hele skoleklassen, der er inviteret. Det kan nogle gange være lidt svært at finde ud af, hvordan man planlægger det bedst, og hvad der skal være. Derfor kan du her få lidt inspiration til noget af det, som du skal have styr på inden dagen. Det er ikke fyldestgørende, men det er et godt udgangspunkt til at få en god dag. 

Lækker kage

Der skal selvfølgelig være masser af lækker kage. Du kan bage en nem chokoladekage, så du ikke skal bruge alt for meget tid på det. Kagen er en stor del af en børnefødselsdag, da man kan pynte den på mange sjove måder – det egner en chokoladekage sig godt til. Det er for eksempel muligt at lege lidt med farven på glasuren. Man kan eksempelvis lave en fodboldbane af glasur og lave spillerne med vingummibamser. Der er mange muligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Børnene synes i hvert fald, at det er sjovt. Du kan også vælge at bage flere forskellige slags kager, så der er lidt forskelligt at vælge mellem. 

Slik

Udover kagen skal der også være slik eller slikposer. Du kan lave nogle små poser, så der ikke kommer uenighed om, hvem der har spist mere end de andre osv. På den måde har du også mulighed for at holde det på det niveau, du finder passende. Der er gået lidt debat i maden, der bliver serveret til børnefødselsdage i nyere tid – derfor skal du også have det i mente, når du laver poserne. Og maden generelt.

Lege

Det er en god idé, hvis der er arrangeret nogle lege. Det kunne for eksempel være en skattejagt, et stjerneløb eller lignende, hvor alle bliver aktiveret. Det er fedt, fordi alle er med, og så er det en god måde at ryste børnene sammen på, da de skal arbejde sammen. På den måde bliver alle underholdt på en måde, så ingen står tilbage og føler sig udenfor.

Forhåbentlig er du blevet en smule klogere på, hvordan du bedst muligt kan planlægge den næste børnefødselsdag. Langt hen ad vejen skal du huske på, at børnene nok ikke tænker lige så meget over det, som du gør. Derfor er det naturligvis helt i orden, at du gerne vil arrangere en god dag – og det skal du også have lov til. Husk at have dit barn med i planlægningen, da det helt sikkert vil betyde meget for ham eller hende.