Siden Covid-19 ramte, har vi for alvor lært at sætte pris på Danmarks skjulte perler og selv nu, hvor det igen er muligt at rejse ud, vælger vi stadig de danske byer, naturområder og attraktioner frem for udlandet. Vores weekendture, miniferier og dagsture går nu til steder som Thy Nationalpark, Skagen eller øer i det Sydfynske Øhav. En by, der bestemt også er værd at besøge, er Roskilde – ikke mindst på grund af byens madscene. Derfor vil vi i denne artikel give dig et par tips til, hvordan du skal tilbringe en hyggelig dag i Roskilde med familien, kæresten eller vennerne.

 

Spis jer gennem byen

Roskilde har et væld af gode spisesteder, som I bør kigge forbi, når I kommer til byen. Der findes masser af restauranter og cafeer, der ligger i gåafstand fra både den travle gågade, byparken, Roskilde Domkirke, havnen og togstationen. I kan gøre maden til den røde tråd gennem hele jeres dag i Roskilde, hvor I starter med morgenmad i en af gågadens hyggelige caféer eller bagerier. Herefter kan I vælge at tage en frokost med på farten, så I samtidig også kan nå at opleve noget, mens I spiser. Frokost take away i Roskilde er nemlig spækket med gode valgmuligheder, der byder på al slags mad. Hvis I gerne vil have en lækker og nærende frokost, kan I med fordel tage et kig på Korn – To Go, der tilbyder alt fra sandwiches og salater til smørrebrød og tapas. Korn – To Go har kvalitet og økologi i fokus, og de laver al deres mad løbende gennem dagen, så du altid er sikker på at få et frisklavet måltid. Deres butik er centralt placeret i Roskilde, så I nemt og hurtigt kan smutte forbi og tage en frokost med på farten.

 

Besøg den kreative bydel

Når I har hentet frokosten, kan I tage den med over i Roskildes helt egen kreative bydel. Bydelen kaldes også Musicon-bydelen, og den fungerer som et samlingssted for det musiske og kreative miljø i byen. Bydelen er placeret på et stort område, der engang husede en kæmpe betonvarefabrik, men i 2008 begyndte transformationen fra nedlagt betonfabrik til levende bydel. Bydelen huser steder som et danseteater, en skatehal, værksteder for kunstnere, øvelokaler for musikere, kreative virksomheder, ungdomsboliger og Danmarks nyeste højskole. Bydelen byder også på en gågade, der er bygget op af gamle skibscontainere. Strøget kaldes Containerstriben, og her kan I gå på opdagelse i alt fra bæredygtig kaffe, lokalproducerede smykker, specialøl fra det lokale mikrobryggeri, en garnforretning, yogastudie samt en tatovør. Musicon-bydelen har altså alt, hvad hjertet begærer, og I kan afslutte jeres mad tour i Containerstribens eget spisested, der tilbyder lækre og eksotiske wok-retter.