Japanske kokkeknive fremstillet i damaskusstål

Med japanske kokkeknive produceret i materialet damaskusstål, får du et af de bedste kokkeknive på det globale marked.  De japanske kokkeknive er meget eftertragtet og mange forbinder ikke kokkeknivene med køkkenudstyr til de private hjem. Japanske kokkeknive er kendte for deres utrolige skarphed, holdbarhed og æstetiske design og struktur.

De japanske kokkeknive bliver solgt både separat kokkekniv-for-kokkekniv, men oftest i et givet japansk knivsæt. De japanske kokkeknive bliver oftest solgt i 3 forskellige knivsæt. Nemlig følgende 3 knivsæt:

  • Basis
  • Komplet
  • Essentiel

 

Det essentielle japanske knivsæt består af tre japanske kokkeknive, som undersøgelser viser oftest er kokkens foretrukne valg, når det angår japanske kokkeknive. Det japanske knivsæt består af japansk santokukniv, japansk urtekniv og japansk kokkekniv.

 

Basis japansk knivsæt er en kokkekniv mindre end det essentielle knivsæt og består af følgende japanske knive, som er japanske kokkeknive og den japanske urtekniv. To af de mest populære kokkeknive på markedet, hvor en opgave nærmest ikke kan være for stor eller lille, for dette knivsæt.

 

Det sidste knivsæt vi har taget med, er det komplette knivsæt, der består af hele 5 japanske kokkeknive. Det komplette knivsæt er til personen eller hjemmet som ønsker at udskifte hele deres almindelige kokkeknive med de japanske kokkeknive.

 

Hvad er forskellen på de forskellige japanske kokkeknive

Det helt store spørgsmål du måske står og brænder inde med inden du skal vælgehvilke japanske kokkeknive du ønsker, er hvilken eller hvilke japanske kokkeknive du skal have. Følgende afsnit vil tage udgangspunkt i disse 4 japanske kokkeknive.

  • Santokukniven
  • Nakirikniven
  • Urtekniven
  • Frugtkniven

Santokukniven er en af de mest velkendte kokkeknive indenfor de japanske kokkeknive. Santokukniven er en ekstraordinær god kniv til grønsager og kød, hvor den med sit meget smalle blad kan skære de tyndeste skiver. På japansk betyder santoku ”3 formål” og her hentydes til de 3 fremgangsmetoder en kokkekniv bliver anvendt til hakke, skære og snitte.

Nakirikniven er også en meget kendt japansk kokkekniv og er beregnet til at snitte og skære i grønsager. Nakirikniven er kendt for sit utrolige skarpe og tynde blad, som gør det til en leg at skære og snitte i grønsager. Nakiriknivens udseende adskiller sig mere end de andre kokkeknive grundet det høje firkantede knivblad.

Urtekniven er en mindre kniv med stadigvæk utrolig uvurderlig i det private køkken. Urtekniven findes i sit es, når der skal arbejdes med små grønsager og fødevarer, da det er her den lille kniv virkelig kan vise sit vær med små fine snit og perfekte detaljer.

Frugtkniv får du en kokkekniv som er utrolig god og effektiv til arbejdet med frugter og urte. Men hvad er så forskelligen på urtekniven og denne frugtkniv? Jo, frugtkniven er lidt længere i bladet, så den nemmere kan skære nogle af de lidt større frugter.

Der kan konkluderes at de japanske kokkeknive kan klare stort set alle arbejdsopgaver i et køkken, både store stykker kød og knogler til små urter og grønsager. Så alt efter om du ønsker det fulde udvalg, skal du vælge din kniv ud fra hvilke fødevarer du har i dit køkken.