Kunne du godt tænke dig at blive klogere på vin? Så er du kommet til det rigtige sted? I de nedenstående afsnit vil du blive præsenteret for, hvorfor den rigtige behandling af vin er vigtig, når de skal opbevares i længere tid. Du vil ligeledes blive klogere på, hvordan du kan lære mere om de forskellige vine, der findes. Du kunne eksempelvis være Piemonte vin fra Italien.

Hvordan skal jeg behandle mine vine?

Hvis du har flere flasker vin, der skal opbevares, er der nogle ting, som du skal være særlig opmærksom på. Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke udsætter dine vine for sollys. Det er at foretrække, at du opbevarer dine vine i konstant mørke, hvis du har mulighed for det. Du skal også være opmærksom på fugtighed, hvor den gerne skulle ligge mellem 50 og 80 procent.

Udover dette skal du også være opmærksom på temperaruten. De optimale betingelser når det kommer til opbevaring af vin, er at vinene skal opbevares et sted, der konstant er mellem 12 og 16 grader. Hvis det er varmere, så ældes vinene hurtigere – og det modsatte sker – hvis det er koldere. Det optimale sted vil være et vinskab, hvis du selv kan regulere temperaturen.

Lær at kende vinenes ophav

Der er mange stolte nationer, når det kommer til produktion af vin. Hvis du ønsker et indgående kendskab til vin, kan du vælge at sætte dig i vinens ophavsland. Dette er også en gode måde at finde nye og spændende vine på. Det er selvfølgelig svært at starte med at lære alle vine fra alle lande at kende, hvorfor det er en god idé at starte i ét land og lære dets vine af kende. Du kan eksempelvis vælge at starte med italienske vine og lære mere og mere om de forskellige vindistrikter, der findes i Italien.