Er du helt vild med vin, og ønsker du at lære mere om emnet? Måske du især interesserer dig for fransk vin? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig læse meget mere om fransk vin samt Frankrig som vinland. Historisk set er Frankrig nemlig kendt som verdens bedste og største vinland, hvorfor du naturligvis kan få noget utroligt godt fransk vin. Det er dog ikke hele Frankrig, der er egnet til vinproduktion. Det er nemlig kun i Sydfrankrig, at man kan få nogle rigtig modne druer. Nogle af de mest kendte distrikter i Frankrig, når det kommer til produktion af vin, er således Bourgogne, Bordeaux, Rhône, Champagne og Alsace. Nogle af de mest kendte druesorter er desuden Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chadonnay og Riesling. Er du således vil med vin, der er lavet på disse druer eller i disse distrikter, kan du lige her se et stort udvalg af fransk vin.

Fransk vin – områder og druesorter

I Frankrig gælder det, at det ofte er selve området, der bestemmer, hvilke druer der må bruges til hvilken vin. Af netop den grund står det ikke altid skrevet på flasken, hvorfor det altså kan være en stor fordel at vide, hvilke druer der er udbredt i de forskellige områder. Du kan således prøve at huske på, at hvidvin fra Bourgogne er lavet på Chardonnay og rødvin fra samme område på Pinot Noir. Cabernet Sauvignon og Merlot dominerer i Bordeaux, hvorimod du i Rhône ofte finder blandingsvine, der er lavet på Syrah, Grenache og Mourvédre.

Frankrig – det dominerende land i vinindustrien

Frankrig er altså fødestedet for den vin, vi alle kender i dag og det gælder desuden for stort set alle vintyper – både rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin. Italien har gennem en lang række år halet sig ind på produktionen, og Spanien har et større vinareal – dog vil fransk vin altid være den vin, der har haft den længste vintradition. For franskmændene er vin desuden ikke blot vin, men vin er for dem derimod en kultur. Deres store lidenskab for vindyrkning samt vinnydelse ses tydeligt i de færdige resultater, og det er altså det, der er med til at sikre dem deres dominerende position i vinindustrien.