Vi kan nok, næsten, alle sammen blive enige om, at vin smager godt. Det gælder især rødvin, hvis fyldige og kraftige smag gør, at den er absolut fænomenal. Er du desuden en del af dem, som ikke ved andet end rødvin, and at det er yderst lækkert, rødt og fyldt med procenter? Så er du kommet til det helt rette sted. Lige her får du nemlig en lille vinguide til rødvin, som gør dig til ekspert indenfor området på blot 2 minutter! Er du desuden på udkig efter den helt perfekte vin til din fredag eller lørdag aften, så finder du lige her et stort udvalg af rødvin.

En rødvins farve afslører dens alder

Det ligger naturligvis lidt i ordet rødvin, at vinen er rød. Der findes dog mange forskellige nuancer af rød, hvorfor du faktisk kan få en rødvin, der er lys rød men også én, der næsten er sort. Der imellem er der nuancer som mørkebrun, rødbrun samt rødblå. En rødvins farve er dog ikke helt ligegyldigt, den afspejler nemlig, hvor gammel og kraftig en rødvin, det er. Det er nemlig sådan, at en rødvin med alderen farvemæssigt gr fra at være lille til rød til brunlig.

Hvilken mad skal jeg servere til min rødvin?

Hver vin fylder din mund på hver sin måde, og af netop denne grund er det også vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken rødvin du server til hvilken mad. En tommelfingerregel lyder, at lette vine går godt med lette retter, og tunge vin går godt med fyldige vine. Den samme tommelfingerregel gælder desuden søde retter, som ofte kræver en vin, der er mindst ligeså sød – hvert fald, hvis du ikke ønsker at risikere, at den vin du serverer, går hen og smager syrligt. Sidst, men ikke mindst, skal du vælge en let og frugtig rødvin, hvis den skal serveres til stærke og krydrede retter.

Skal du desuden have en god bøf i weekenden, er rødvin det oplagte valg. Det gælder desuden, at jo federe kød du serverer, jo kraftigere rødvin skal du også vælge. Således bliver din mund renset for den fede fornemmelse, idet syren og den høje alkoholprocent i din rødvin skaber den perfekte balance. Når det så er sagt, skal du som udgangspunkt undgå at drikke rødvin til skaldyr eller fisk, ligesom du også bør undgå at drikke hvidvin til en god kraftig bøf.