Hvis du godt kan lide at drikke vin, men ikke ser dig selv som en kender, kan det være svært at finde den rette vin til middagsselskabet. Der er uendeligt mange vine at vælge imellem, og det skal helst være en vin med smagsnuancer, der passer perfekt til den ret, der er brugt meget energi på at lave.

Find vin

Find vin pakker her. Der er et stort udvalg af vin til gode priser. Du kan få dagens vin, hvis du vil prøve en enkelt anbefalet flaske eller smagskasser, hvis du vil prøve lidt forskelligt. Vinen kan vælges efter land, drue eller maden, så du behøver ikke være ekspert for at finde en god vin, der passer til en aften på terrassen eller til en bestemt ret.

Gode råd til smagen

Det giver sig selv, at hvis der er sød mad på tallerkenen, vil en sød vin smage mindre sødt. Derfor kræver det en meget sød vin for at få den søde smag frem. En bitter eller syrlig vin smager derimod mere syrligt og bittert til sød mad. Det samme gælder, hvis maden er syrlig. Mad med meget citron eller eddike får vinen til at smage mindre syrlig. I stedet træder den frugtige del af vinen mere frem. Saltet mad kan blive bedre med en sød vin.

Hvilke vine til maden

Der er mange meninger om hvilke vin, der går godt til hvilke retter, men her er nogle forslag. Mad med mange proteiner kræver kraftigere rødvine. Kommer der oksekød på bordet, kan en Merlot vin passe godt til. Den kan også være godt til and. Tungere og federe mad kan matches med en friskere og mere syrlig vin. Kylling med for eksempel grøntsager, der er en meget let ret, er bedst med en vin, der har lavt indhold af garvesyre. Det kan være Chardonnay eller Riesling. Lam bliver ofte en meget krydret ret. Det kommer naturligvis an på tilbehøret og tilberedningen, men en rødvin fra Rhône kan gå godt til det krydrede. Til pastaretter er det også tilbehøret, det kommer an på. Til en krydret pasta kan det være en god idé med en frugtig vin som en Primitivo. Til de cremede pastaretter kan en hvidvin fra Soave være bedre. Til pasta cabonara med saltet bacon kan en Rosé eller en frisk og frugtig hvidvin være god. Også til pasta med skaldyr og fisk er hvidvin bedst.