Med et land, der er så omgivet af vand, som Danmark er, er det ikke underligt, at fiskeri er en branche, der har eksisteret i mange år.

Hvor der har været og stadig findes en del fiskere med mindre kuttere, der har solgt fisk, når de kom i land, findes der i dag en stor industri. Her fanges fiskene med store trawlere, der kan fange og sælge fisk i endnu større mængder end det, den enkelte sømand nogensinde kan hamle op med.

Industrifiskeri og konsumfiskeri er nogle af Danmarks absolut vigtigste erhverv. Industrifiskeri betegner den del af havfiskeriet, som fanger fisk til fremstilling af noget andet, f.eks. fiskeolie eller fiskemel. Det ligger derimod i navnet konsumfiskeri, at det er fisk, der skal bruges til madlavning og spises.

Mangler du råd til branchen, så læs videre her.

Hvad skal du fange?

Mange trawlere bliver lavet til en specifik form for fangst. Du kan altså ikke sætte sejl og bare fange hvad som helst, men skal i stedet slå dig fast på en bestemt fiske- eller skaldyrart, som bliver din ekspertise.

Der er for eksempel forskel på at fange rejer og fange fisk, som torsk eller sild. Derudover betyder det også noget, hvordan fiskene eller skaldyrene skal sælges videre. Skal de skæres ud eller sælges som hele? Skal rejerne fryses ned? Hvad med rognen, og skal der laves fars af fisken?

Som du kan se, er der mange muligheder, men også mange valg. Grunden til at slå sig fast på en slags fisk er, at det udstyr, du skal have på trawleren, skal passe til den proces, som fiskearten kræver.

Hvad din trawler skal udstyres med

Hvordan din trawler skal indrettes, er vigtigt for at få det optimale ud af din fangst – både økonomisk og spildmæssigt. I dag kan trawlerne indrettes til både fangst, forarbejdning og frysning. Noget eksempelvis Carsoe hjælper med at få lavet en komplet løsning til din trawler.

Det skal være nemt og gerne så automatisk som muligt at få fangsten fra havet til spisebordet. Her er det altså alfa og omega, at du får den rette forarbejdningscentral installeret på båden. Det kan faktisk gøres, så det hele passer til netop din trawler.

Forarbejdningscentralen kan speciallaves til din båd, så du udnytter al den plads, du har. Derudover kan der også installeres frysere, der både er horisontale og vertikale. For at spare dine medarbejdere for mange akavede løft kan du også få lifte og vogne til at hjælpe med det arbejde.