Drømmer du om at starte din egen virksomhed med fødevarer? Så er det bare med at gøre det. Men hvad skal du have styr på, når du starter din egen virksomhed? Det forsøger vi at svare dig på i denne artikel. Med denne korte guide bliver det lidt nemmere at kaste sig ud i iværksættereventyret.

Hvilken virksomhed skal du starte?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken type virksomhed du ønsker at starte. Du kan starte med at gøre klart for dig selv, om du ønsker, at din virksomhed skal være en hobby eller en fuldtidsbeskæftigelse. Hvis du forventer at få en omsætning på mere end 50.000 kroner om året, anses din virksomhed som værende på fuld tid. Når du har fundet ud af, om din virksomhed skal være en hobby eller en fuldtidsbeskæftigelse, skal du finde ud af, hvilken type virksomhed du vil have. Du kan vælge mellem enkeltmandsvirksomhed, anpartsselskab, aktieselskab og interessentskab. Hvis du har en enkeltmandvirksomhed, er der kun én ejer, mens der er mindst en ejer, hvis du har et anpartsselskab eller et aktieselskab. Hvis du har et interessentskab, skal der mindst være to ejere af virksomheden.

Har du en forretningsplan?

Før du opretter din virksomhed, er det en stor fordel at lave en forretningsplan. Det er den plan, som du skal følge, når du træffer beslutninger i virksomheden. Derfor er det også vigtigt, at din forretningsplan er detaljeret, fordi det gør det nemmere at træffe beslutninger undervejs. Du skal dog være opmærksom på, at forretningsplanen kan ændre sig i løbet af opstarten. Hvis du mangler inspiration til, hvad en forretningsplan skal indeholde, kan du hente hjælp online. Der findes nemlig mange forskellige skabeloner, der kan hjælpe dig med at lægge en detaljeret forretningsplan.

Hvilke materialer har du brug for?

Alt efter hvilken virksomhed du starter, har du brug for materialer, som du kan bruge i virksomheden. Alle har brug for materialer af en slags. Først og fremmest har du måske brug for en computer med internetforbindelse. Du kan eksempelvis finde internet hos

Bedresignal.dk. Hvis du åbner en restaurant, har du ligeledes brug for at få installeret et kølerum, hvor du kan opbevare fødevarer. Samtidig har du brug for en masse rengøringsartikler, så du kan gøre ordentligt rent i fødevarevirksomheden. Du kan eksempelvis købe rengøringsartikler til erhverv. Har fødevarevirksomheden et kontor, har du brug for materialer såsom papir, printere, blæk, kuglepenne og andre kontorartikler. Når du skal skaffe materialer, er det dog vigtigt, at du kun køber det mest nødvendige til at starte med. Det bliver nemlig meget dyrt, hvis du køber alt det, du kan komme i tanke om til at starte med.

Registrer virksomheden

Når du har fået styr på virksomhedstype, forretningsplan og materialer, er det ved at være tid til at registrere virksomheden. Det er et meget nemt trin, da du blot skal gå ind på Virk.dk og udfylde alle de spørgsmål, som systemet beder om. Når du har udfyldt alle trin, har du åbnet en virksomhed, og så er du klar til at leve livet som virksomhedsejer.