Står du og skal planlægge en stor fødselsdag, en konfirmation eller et bryllup? Der er ingen tvivl om, at det kræver godt overblik og tålmodighed at planlægge et større arrangement, men sværere behøver det heller ikke at være. Der findes nemlig masser af tips til, hvordan du gør det nemmere og mere overskueligt for dig selv.

Gå i gang i god tid

Det tager tid at planlægge en god fest, men til gengæld er det også værd at bruge en masse tid på planlægning og forberedelse. Du nyder nemlig din fest i langt højere grad, hvis du er godt forberedt. Jo mere du har styr på, desto mere slapper du af til din fest, hvilket i sidste ende er det vigtigste.

Derfor er det også altid vigtigt at gå i gang i god tid, så du undgår halve løsninger og stressede beslutninger. Det skader intet at gå i gang i rigtig god tid. På den måde slipper du også for at stå med det hele på én gang.

Skab overblik over dine idéer og tanker

Før du går rigtigt i gang med at planlægge, skal du skabe et overblik over alle de idéer og tanker, du har. Du har garanteret allerede tænkt en masse forskellige om tema, borddækning, farver, mad, invitationer m.m. Men hvis ikke du får det gjort konkret og visuelt, så bliver det ved med at være ét stort rod oppe i dit hoved.

Derfor er det en god idé at skrive ned, samle billeder og tegne alle dine idéer. På den måde får du noget helt konkret, som du kan gå ud fra.

Få hjælp til valg af menu og vin

Når du skal vælge mad til dit arrangement, skal du forsøge at sammensætte en menu, som falder i en bred smag, men som du samtidig er tilfreds med. Det er ikke altid så nemt at sammensætte en menu, som det lyder. Derfor er det rart at få professionel hjælp til. Du kan f.eks. finde en kok eller et cateringfirma, som kan lave mad til dit arrangement og i samme omgang hjælpe dig med at sammensætte en menu.

Hvis du vil servere vin til din menu, er det også en fordel at få hjælp til at vælge dem, hvis ikke du selv har den store forstand på vin. Hvis du besøger en vinforhandler, kan du nemt få hjælp til at finde nogle vine, der passer til lige præcis den menu, du har valgt.

Planlæg et festligt indslag

Hvis der skal være en eller anden form for festligt indslag til din fest, er det en god idé at planlægge det i god tid. Det er nemlig noget af det, der godt kan tage lang tid at finde på. Når du skal finde på et festligt indslag, afhænger det meget af, hvilken type arrangement du holder. Det kan f.eks. være:

  • et indslag med livemusik

  • en sjov selskabsleg

  • en kreativ festsang

  • karaoke

  • en tale

  • en DJ og et dansegulv