Hvis du bor i en større by, er der som udgangspunkt ikke nogen grund til at eje en bil. Slet ikke, hvis dit arbejde også ligger i byen.

Flere danskere får deres transportbehov dækket, ved at bruge offentligt transport og leje en bil til turene, hvor den offentlige transport bare ikke kan klare det. Biludlejningen i Danmark er steget, og dette er da også blevet billigere. Der er bare noget nemt ved at leje en bil, og levere den tilbage når du er færdig med at bruge den. Slut med afgifter og værktøjsregninger. Hvis du er i tvivl om du skal skaffe dig af med din bil, fordi du simpelthen ikke bruger den nok, så læs videre i denne artikel.

Hvor ofte bruger du bilen til at transportere ting?

Måske tænker du nu, at bilen jo praktisk at have, hvis nu du pludselig skal transportere noget stort. Men, prøv at spørge dig selv om, hvornår du sidst har brugt bilen til dette formål? Hvis man regner på det, vil det nemlig oftest kunne betale sig at leje en mindre varebil i de få tilfælde, hvor der er behov det. Det samme gælder f.eks. når du skal flytte, og tænker at du har behov for bilen til at fastspænde en trailer. Hvilket formentligt vil være en trailer, som alligevel er lejet. Hvis du tænker over, hvor sjældent du har behov for dette, og på samme tid inddrager alle dine bilomkostninger i overvejelsen, vil bil ejerskabet måske virke mindre fristende. Hvis du har behov for billig billeje i Aalborg, eller andre steder, er det altid en god ide at sammenligne flere biludlejere og finde bilen, som passer bedst til dig.

Hvad skal du være opmærksom på, når du lejer bil?

Når tiden kommer hvor bilen skal lejes, skal du være opmærksom på prisen, depositum og øvrige betingelser, som f.eks. antal kilometer.