Rigtigt mange dansker kører hvert år ned over den tyske grænse for at købe stort ind af både slik, sodavand og alkohol. Grunden til dette er, at der i Tyskland ikke er den samme høje sukkerafgift, som i Danmark. Du kan derfor ofte spare mange penge ved at handle stort ind ved grænsen! Er du i tvivl om, hvor mange penge du egentligt spare ved at handle ved den tyske grænse fremfor i de danske supermarkeder? Så læs med herunder, hvor du får et overblik over, hvorfor det faktisk ofte kan betale sig at handle ved grænsen.

Spar penge på sukkeret

En af grundene til at så mange danskere hvert år tager turen over den tyske grænse, for at handle ind, er den manglende sukkerafgift. I Danmark har vi en sukkerafgift, som gør, at priserne på eksempelvis slik og chokolade er dyrere, end det er i lande, hvor der ingen sukkerafgift. Du betaler automatisk sukkerafgift, når du køber et produkt, der indeholder en større mængde sukker. I skrivende stund er der pålagt en sukkerafgift på cirka 30 kroner, og du kan derfor spare en masse penge ved at tage turen over den tyske grænse.

Køb stort ind

Selvom køreturen over grænsen for nogle kan være lang og dyr, kan den ofte blive tjent hjem, hvis blot man sørger for at købe stort ind. Det giver næsten sig selv, at grænsehandel ikke kan betale sig, hvis man kører to timer blot for at købe et par plader chokolade og en sodavand. Tager du turen over grænsen, i håb om at spare en masse penge på sukkerafgiften, er det altså vigtigt, at du køber stort ind. Rigtigt mange kører over grænsen og handler ind til flere måneder ad gangen, da dette bedst kan betale sig! Skal du en tur over grænsen, skal du altså enten medbringe en trailer eller en stor bil, der kan rumme en masse slik, sodavand og måske endda en omgang alkohol. Husk dog at tjekke op på, hvor meget din bil kan trække, før du tager turen.

Få levering til Danmark

Ønsker du ikke at tage turen over grænsen, findes der steder, der kan levere alt den billige slik og chokolade direkte til Danmark, hvor du kan hente den. Ja, du læste helt rigtige! Ønsker du at gøre brug af dette, kan du søge efter Grænsehandel levering af slik og chokolade fra Tyskland – Med levering til Danmark, og undersøge dine muligheder.

Hvor meget sparer du egentligt?

Der er delte meninger om, hvor meget du som kunde egentligt skal købe ved den tyske grænse, for at udgifterne ved turen udligner sig selv. Handler du ting, som du egentligt ikke får brug for i den nærmeste fremtid, sparer du selvfølgelig ikke penge, da du egentligt ikke skulle have brugt dem i første omgang. Hvis du ønsker at udligne turen, og spare penge, skal du i gennemsnittet bruge omkring 2.500 kroner ved den tyske grænse, for at spare penge og bruge grænsehandel fragt. Dette er dog ikke et problem for de fleste sukkerglade og tilbudsglade danskere.