Det er en skøn følelse at stå i et køkken, der er rent og appetitligt. Et køkken uden snavs i kanterne, brødkrummer i skufferne, eller som er nusset i hjørnerne. Mange af os glemmer de ekstra små ting, der lige gør køkkenet et hak mere lækkert, når hverdagen står på madpakker, Knor-lasagne og faste spisetider.

Men det er en god idé at være omhyggelig med hygiejnen i køkkenet, så du undgår bakterier eller snavs, der kan gøre dig, din familie eller dine gæster syge. For ofte er det de små syndere, der gør forskellen.

Vask køleskabet jævnligt

Det burde ikke komme som nogen overraskelse, at køleskabet ofte trænger til en tur med en karklud og sæbevand. F.eks. når man lige har glemt den der agurk bagerst i køleskabet, som derfor er blevet opløst til uigenkendelighed i plastikemballage og er begyndt at dryppe ned i andre madvarer. Eller man ikke lige fik tørret striben med fløde af kartonen, så den nu har efterladt sig et mærke på glashylden. Ja, det er bare ikke spor lækkert.

Så vask dit køleskab grundigt – mindst én gang om måneden. Du kan evt. gøre det til en vane lige at tørre hylderne af, hver gang du propper nye varer i køleskabet.

Drop rygningen under emhætten

En del danskere har efterhånden gjort deres hjem til røgfri zone. Næsten da. For mange benytter emhætten som et lille skalkeskjul, hvor man kan nyde en lille cigaret. Men cigaretrøg bliver altså ikke mere appetitlig af at foregå ude i køkkenet – nærmest tværtimod.

Men hvis du ikke vil (eller må) ryge indenfor, så overvej at droppe de almindelige cigaretter til fordel for e-cigaretter, der ikke efterlader en dårlig lugt eller kræver, at man står krumbøjet under emhætten. Det er altså bare lidt mere lækkert at spise pasta med kødsovs, hvis kødsovsen ikke er drysset med aske. Du kan læse mere om e-cigaretter på denne side.

Glem ikke at rense opvaskemaskinen

Det er nemt at lulle sig selv ind i den forestilling, at en opvaskemaskine er selvrensende og bare kører per automatik. Men det er den langtfra! Hvis din opvaskemaskine ikke er ren, bliver dine glas, bestik og tallerkner det heller ikke!

For der kan ophobe sig en del fedt og skidt i opvaskemaskinens filter, ligesom der kan sidde snavs langs gummikanterne. Så gør det til en vane at vaske disse af jævnligt, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt dit service er rent eller ej.

Du kan også købe opvaskemaskinerens i dit supermarked, som kan hjælpe med at holde maskinen ren. Derudover skal du huske at komme salt og afspændingsmiddel i din opvaskemaskine. Med disse tiltag er du godt på vej til at have en ren og appetitlig opvaskemaskine.