Sommeren er atter på vej. Man hører flere og flere tale om den store genåbning af landet, og drømmer om at kunne være sammen i større forsamlinger igen. Sommeren er gået hen og blevet en tid vi drømmer os frem til og endda måske lægger planer for.

Planerne er sikkert meget forskellige. Mange går og drømmer om at vandre rundt i parker og på strande, sætte sig ned med en sandwich og bare snakke om alt og intet. I tasken kan man endda have taget en bold med, så man kan lave lidt leg, eller en bog hvis man er til det mere stille og rolige.

Den store fejring

En af de klassiske måder som man traditionelt set har fejret noget på i sommersæsonen, er grillfester. Det forstår man godt.

Der er noget hyggeligt ved at mærke den friske luft, solens varme også være omgivet af familien i det fri. I modsætningen til indendørsfester hvor vægge adskiller madlavning og selskab, så er grillfester generelt mere fri.

Medmindre man investerede i en engangsgrill, så var det oprindeligt sådan at grillfester var meget private. Men de store grillmærker har set at folk har et behov for at bringe grillen med sig ud. Det har betydet at du i dag kan tage din egen weber gasgrill med dig. Du kan få en gasgrill i en størrelse, som snildt kan være i en bil.

Det medfører at en grillfest med familien ikke er fastlåst til hjemmearealet. I kan leje et sommerhus ved vestkysten, besøge nogle venner, hvad end I vil så kan I tage jeres grill med jer.

Det skal handle om frihed

Fordi mange har gået gennem 2020 og en større del af 2021 og følt sig fanget, så er det vigtigt at man husker frihed. Man kan mene hvad man vil om situationen, men når tiden endelig kommer hvor man kan gøre som man plejede, igen så skal man fokusere på det.

At kunne hygge sig og være sammen bekymringsfrit og ude i det fri, er noget som man let kan trænge til. Ligesom hunde har brug for at blive luftet, så har vi det også, og der er det vigtigt at gribe de muligheder man får for at få det gjort.

Den rene luft og de stille omgivelser er forfriskende for os, og kan man blande det med godt selskab og lækker mad, så kan det jo nærmest ikke blive bedre.