December måned nærmer sig med hastige skridt, så er det snart tid til julekalender, julemarkeder, julebag og ikke mindst julefrokoster. Der er noget helt særligt over julefrokoster, hvor du er samlet med dine nærmeste til god mad og julemusik.

Hvis det er din tur til at stå for årets julefrokost, er der mange forskellige ting, du skal have styr på.

Her får du tips til, hvordan du kommer godt igennem planlægningen af en julefrokost.

Lav en plan over årets julemenu

Der er ingen julefrokost uden god julemad. Det kan godt tage tid at sammensætte en god menu, så det er en god idé at gøre det som noget af det første. Når først du har menuen på plads, er du allerede langt med planlægningen.

Hvis du vil gøre det så nemt for dig selv som muligt, kan du skrive ned, hvad du gerne vil lave. Ligeledes kan du skrive en indkøbsliste over alt det, du skal bruge. På den måde gør du det rigtig overskueligt for dig selv.

Hvis du synes, det bliver for meget at stå med det hele selv, kan du også bede dine gæster om at tage hver deres ret med. Når du gør det på den måde, har du mere tid til alt det andet.

Arrangér nogle underholdende lege

Hvis du gerne vil lave en eller anden form for underholdning til din julefrokost, kan du arrangere nogle forskellige lege. Hvis du vil køre det helt klassisk, kan du f.eks. arrangere en pakkeleg, hvor alle dine gæster tager hver én eller to pakkegaver med.

Du kan også servere risalamande til dessert, så dine gæster skal kæmpe om at finde mandlen. Det kræver blot, at du finder en passende mandelgave, som vinderen kan få.

Hvis du gerne vil finde på noget, der er lidt mindre klassisk, kan du arrangere nogle forskellige selskabslege, der kan sætte gang i stemningen.

Pynt fint op for at skabe en god stemning

Til en julefrokost handler det om at komme i julestemning og om at hygge sig. Hvis du vil hjælpe til, at dine gæster kommer hurtigt i julestemning, kan du pynte op om julepynt. Når du pynter op, er det med til at understrege julestemningen. Du kan pynte op med juleservietter, stearinlys, julestjerner, julehjerter, nisser, lyskæder m.m.

Bed dine gæster om at komme udklædte

Hvis der er noget, der kan sætte godt gang i en julefrokost, så er det en sjov udklædning. Det er ikke nødvendigt at komme udklædt til en julefrokost, men det er som om, at det løsner stemningen lidt op og giver alle et godt grin. Derfor kan du overveje at gøre din julefrokost til en, hvor alle dine gæster skal komme udklædt.

Det behøver ikke at være den helt vilde udklædning, men hvis alle har en nissehue, et juleslips eller noget julehårpynt på, gør det alligevel rigtig meget for den gode stemning. Det er som om, at det hele bare bliver lige lidt sjovere.