Du kender sikkert godt til spiritus. Du har højst sandsynligt drukket det, men ved du egentlig, hvad det er, og hvor det stammer fra? I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på spiritussens historie og i den sammenhæng blive præsenteret for, hvordan du finder den spiritus, der passer bedst til dig.

Hvor stammer spiritus fra?

Der er ingen som med sikkerhed kan sige, hvor spiritus stammer fra rent geografisk. Man ved dog, at fremstilling af spiritus er et ældgammelt håndværk, som er dateret helt tilbage fra middelalderen. Datidens folk fandt ud af, at et var muligt at øge alkoholprocenten i en respektiv drik ved at opvarme den gærede væske. I starten var der ikke nogle konkrete alkoholiske drikke, men var blot forskellige væsker, der indeholdt en alkoholprocent, der var højere end normalen.

Det var først senere, at man begynde at fremstille specifikke spiritusser, som vi kender dem i dag som eksempelvis whisky og gin.

Find den spiritus, du bedst kan lide

Whisky er velsagtens en af mest ikoniske spiritusser, vi kender til i dag. Whiskyen er især blevet populær, fordi vi tillægger den en vis værdi, da den medvirker i en masse film, hvor whiskydrikkerne ofte er nogle interessante karakter, som man ønsker at spejle sig i. Whisky stammer fra Irland, og irerne er stadig meget stolte over, at det er dem, som har opfundet den ikoniske drik.

Udover whisky er der selvfølgelig blevet produceret en lang række andre spiritusser, som har hver deres unikke smage. Når du er på jagt efter den rigtige spiritus, kan det være svært at vælge, hvis du endnu ikke har fundet ud af, hvad du bedst kan lide. Det handler bare om at prøve sig frem og stille og roligt og finde ud af, hvilke smagsnuancer der tiltaler dig. Der er selvfølgelig ikke noget galt i at foretrække flere slags spiritus.