Når du laver drinks eller cocktails, er det altid vigtigt at tilføje et sødt element for, at de smager godt. Mens du selvfølgelig kan vælge at tilføje sukker eller honning, bruger langt de fleste en form for sirup som sødemiddel i deres drinks. Det skyldes, at sirup er nemt at blande i en drink, fordi sukkeret allerede er opløst, og derudover findes sirup med et væld af forskellige smage, der kan tilføje det sidste pift. Med så mange forskellige sirupper at vælge imellem, så kan det være svært, og i denne guide kan du få hjælp til at vælge den helt rigtige sirup til din næste festlige aften. 

Grenadine Sirup

Et rigtig godt bud på en lækker og alsidig sirup er en grenadine sirup, som smager af forskellige røde frugter, blandt andet granatæble, hindbær, brombær og solbær, for eksempel Giffard grenadine. Siruppen er et godt valg, fordi den kan bruges til at blande enormt mange forskellige drinks, og den er da også fast sortiment på barer verden over. Samtidigt er siruppen prisvenlig og med dens gode smag, så kan det næsten ikke gå galt. Den er også et oplagt valg til alkoholfrie drinks, fordi den har så god en smag og en flot rød farve. 

Mango Sirup

Til den efterhånden kendte drink Gin Haas skal du selvfølgelig bruge sirup med smag af mango. Kombinationen af gin, mango og lime er forfriskende og egner sig godt til en perfekt sommerdag. Siruppen har en fyldig og koncentreret smag af mango, som passer perfekt til sommerlige drinks. Den kan også bruges på pandekager eller i andre søde desserter, så det er helt sikker et godt valg, hvis du ønsker en frisk og lækker sirup, som er meget alsidig og samtidigt holder længe i brug. Mango sirup er også et rigtig godt valg, hvis du laver alkoholfrie drinks, fordi den har så fyldig en smag. 

Karamel sirup

Karamel sirup kan selvfølgelig bruges oven på is, pande eller andre desserter, ligesom den også er perfekt i en forfriskende iskaffe. Med sin dybe og intense karamelsmag kan den dog også bruges til lækre drinks. Et godt bud er en kaffe cocktail, hvor blandingen af kaffe og alkohol passer perfekt sammen med smagen af karamel. Prøv for eksempel en espresso martini med smag af saltkaramel, hvor den bitre smag af kaffe bliver vejet op af den søde og salte karamelsmag og med et lille bid fra alkoholen.