Mad er en af de ting, som kan samle mennesker på tværs af kulturer og interesser. Mad har altså en dybere funktion end blot at gøre os mætte. Eksempelvis når vi går på café, restaurant eller har madklubber, så er det for at skabe nogle fælles oplevelser gennem maden. Og mad kan da også give folk en masse gode oplevelser med både sanselige indtryk og socialt samvær.

Men til god mad må du endelig ikke undervurdere betydningen af de tilhørende drikkevarer. Der er nemlig nogle drikkevarer, der supplerer det serverede måltid langt bedre end andre drikkevarer. De forkerte drikkevarer kan i værste fald forringe oplevelsen af maden. Så hvis du står, og skal have madklubben på besøg om et par dage, så kan du med fordel læse videre i de følgende to afsnit, hvis du vil blive klogere på drikkevarer.

Vinen som den sikre beslutning

Den mest almindelige drikke til god og fin mad, er vinen. Vinen supplerer de fleste retter, og der er derfor god mulighed for, at du ikke vælger forkert ved at vælge en flaske vin. Vinen har også et enormt udvalg at byde på. Du kan eksempelvis vælge en shiraz, hvis du er på udkig efter en god vin, der passer til det meste.

Når øl og drinks passer bedre til maden

Der findes dog også nogle madretter, hvor en kold øl eller endda en drink kan være et glimrende supplement. Når det kommer til øl, gælder det først og fremmest de lidt mere krydrede køkkener. Hvis du eksempelvis byder dine gæster på en stærk og velkrydret dhal, så vil en lys øl sandsynligvis falde i god smag. Det samme gælder, hvis du byder på krydrede tortillas, så er en kold Corona eller Sol ikke helt ved siden af. Drinks passer oftest bedre til de mere lette retter som eksempelvis tapas.