drinks

Det er endelig blevet tid til aftenen, hvor der kommer gæster – måske gutterne, venneparret, svigerforældrene eller nogle helt andre. Din store passion for at imponere og tilfredsstille dine gæster bobler i maven, og menuen er på plads.

For at sikre, at aftenen for alvor tager kegler, skal andre ting som vin, snacks, baggrundsmusik og borddækning supplere den lækre to-, måske treretters menu, du har tænkt dig at diske op med. Men alligevel er du efterladt med en lidt tom følelse. Der er noget, der mangler. Noget, der skal være prikken over i’et, og som forhåbentlig vil blæse gæsterne bagover.

Det, du skal tilføje den hyggelige aften, er hverken sjove masker eller akavede sociale lege. Du skal på indkøb efter ingredienser til lækre og eksotiske drinks.

Det vil som regel indebære, at du skal finde en specialbutik, der sælger de mange forskellige slags spiritus, der skal bruge til de forskellige drinks. Dette er selvfølgelig en mulighed, men der er nu også et godt alternativ.

Køb de eksklusive varer på nettet

Der er nemlig kommet en webshop, der ynder at være internettets svar på de spiritusfyldte specialbutikker, som er noget nær de eneste steder, hvor du hidtil har kunnet anskaffe de særlige dråber. Navnet er &Skål, og her finder du et stort og flot udvalg i kategorier som ”Gin”, ”Rom”, ”Whisky” og ”Vodka”.

Derudover finder du også de såkaldte ”Mixere”, som altså er beregnet til opblanding med spiritus. Endeligt kan du også klikke dig rundt i den spændende kategori ”Garnish”. Her finder du tørrede frugtstykker og -skiver, som fungerer som ekstra ingredienser i dine drinks, foruden at have en æstetisk virkning, ved at pynte dine drinks gevaldigt. Det er jo med de gode drinks, som det er med den gode mad; du smager også med øjnene.

Drinks før, under og efter maden

Der er formentlig en bred konsensus om, at drinks og gode cocktails er aldeles velegnet til at slå stemningen an, efter gæsterne er kommet, og inden maden er kommet på bordet. Desuden hører de selvfølgelig også til hyggen senere på aftenen, hvor de våde varer udgør det primære indtag, mens snakken går, og der bliver skruet op for musikken.

Til gengæld er der angiveligt mere delte meninger om, hvorvidt drinks og cocktails bør akkompagnere forret og hovedret. Der er dog alt andet lige dem, der mener, at mad og drinks sagtens kan følges hånd i hånd, og det har da også sine åbenlyse fordele.

Mens den sædvanlige – ja, vel nærmest obligatoriske – vin, der kommer på bordet sammen med maden, for mange kan smage som den, der blev disket op med sidste gang, er der helt andre muligheder for at variere smagsoplevelsen ved at bringe drinks på bordet.

Det åbner altså for mulighed for at komplimentere den lækre mad med en mere eller mindre tør drink, der kan rumme alle slags smagsnuancer, herunder frugtsmag, bitterhed, syrlighed og meget, meget andet. Rammer du smagene korrekt, vil du således også få en langt bedre smagsoplevelse af maden på tallerkenen.