Bryg en lækker kop kaffe der smager af god tid

I den moderne verden er der en tendens til, at alle har enormt travlt. Alt skal gøres så hurtigt og effektivt som overhovedet muligt. Et glimrende eksempel på dette er instant-kaffe. Det går hurtigt, ja, men resultatet er også derefter. Det japanske brand Hario vil gerne denne stressede kaffekultur til livs – der er nemlig nogle ting, man ikke kan skynde på, og god kaffe er en af dem.

Som modsvar til den hurtige og effektive kaffebrygning ses flere og flere gå over til slow brew (din bedstemor ville nok kalde det “filterkaffe), som lader vandet og kaffebønnerne blande sig i det rigtige tempo. Hario v60 serien er helt klart toppen af poppen, når det kommer til slow brew, drippers og pour-over; alt dette dækker over processen, hvor man hælder vand over de malede kaffebønner i et filter, hvorefter den færdige kaffe drypper ned i kanden eller koppen nedenunder. Slow brew kaffe tager faktisk kun nogle minutter, og derfor er det oplagt at skifte instant-kaffen ud.

Et andet meget vigtigt element for at opnå det bedste kafferesultat er friskmalede, hele kaffebønner. Her er det svært at komme udenom, at italienerne bare kan noget med kaffe – Italien er espressoens hjemland, og de har en meget stærk kaffekultur, der går helt fra ristningen af bønnerne til brygningen. Derfor er nogle af de allerbedste kaffebønner italienske.

Lavazza hele kaffebønner er lækre kaffebønner til en overkommelig pris. Her bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten, og du er sikret en smagfuld kaffe – hvis du husker at opbevare dem ordentligt! Efter ristningen mister kaffebønnerne nemlig smag, og det er vigtigt, at de bliver opbevaret tørt, mørkt, køligt og i en lufttæt beholder. Mal altid kun den mængde kaffebønner, du skal bruge her og nu, da formalet kaffe utroligt hurtigt bliver kedeligt og smagløst.