Nu har du med sikkerhed allerede enten læst eller hørt sætning: ”kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost.” Det er også fødevarestyrelsen anbefaling, og det står vi naturligvis også bag.

Derfor kan du også læse meget om både mad og kost her på Spiselig.dk.

Alligevel kan kosttilskud nogle gange være et godt supplement til din kost og din livsstil, for de kan nemlig give dig noget af det, din krop mangler, og som du har svært ved selv at give den.

Derfor har vi også tilladt os at samle en liste over 4 kosttilskud, som alle burde kende til.

Perikon for sindet

Et af de kosttilskud som mange danskerne kunne have gavn af at tage, er perikon.

Desværre er det nemlig sådan, at alt for mange mennesker lider af symptomer på depression eller bare en form for nedtrykthed. Det gælder ikke mindst om vinteren.

Det er dog noget, som en daglig dosis af perikon kan hjælpe mod.

Fiskeolie for hjertet

Et andet godt kosttilskud som mange måske kender men færre faktisk tager, er fiskeolie.

Det er nemlig et fantastisk kosttilskud, og det skyldes særligt mængden af omega-3. Det gavner nemlig blandt andet hjertet og dets funktion udover mange andre ting.

Alternativt kunne du følge Sundhedsmyndighedernes anbefaling om at få fisk tre gange ugentligt. Det er dog langt fra alle, der gør det. Nogen kan slet ikke lide fisk, og til dem vil dette være et godt alternativ.

D-vitamin for immunforsvaret

Langt de fleste danskere ville også få glæde af at tage et D-vitamin-tilskud om vinteren.

Mange danskere kommer også til at savne solen i de lange, mørke vintermåneder, og det kan få stor betydning blandt andet for immunforsvaret. Noget af det kroppen kommer til at savne, når du ikke ser solen, er nemlig D-vitamin.

Derfor er dette altså et godt kosttilskud at tage om vinteren.

Kalk for knoglerne

Kalk er noget, du har brug for gennem hele livet. Alligevel er det noget, mange voksne mennesker mangler, og det skyldes måske, at de ikke indtager så mange mælkeprodukter som børn. Du kan dog også få kalk andre steder fra.

Hvis det er et problem for dig at indtage mælkeprodukter, fordi du enten ikke bryder dig om dem, eller fordi du måske har en laktoseintolerance eller en mælkeallergi, så kan et kosttilskud med kalk være et godt alternativ for dig.

Det er nemlig meget vigtigt for din krop, for det er om noget et mineral, der kan styrke dine knogler.

Pas på forstoppelsen

Du skal være opmærksom på, at der i forbindelse med indtagelsen af visse kosttilskud kan opstå forstoppelse eller lignende tilstande. Det er bestemt ikke altid lige hensigtsmæssigt.

Er det noget, du er plaget af, når du tager visse kosttilskud, kan du altid rådføre dig på apoteket. De er nemlig gode til at guide til at finde de rette produkter til dig.

Sidder du akut med problemet, så kan du også tage afføringsmiddel for at komme af med affaldsstofferne i din krop.