Slankekure har eksisteret i mange, mange år. De kommer i alverdens former – ris-kur, suppe-kur, protein-kur, juice-kur og mange flere. De lover altid, at du kan tabe dig helt vildt på kort tid. Er du en af de mennesker, som har prøvet den ene slankekur efter den anden uden at have succes med det? Måske har det virket til at starte med, hvorefter det er gået den anden vej igen.

Problemet med slankekure er nemlig, at du ved nogle sulter dig selv, så din krop ender med at gå i ”sulte-mode” og holder derfor på alt, der kommer ind i kroppen, eller så virker kuren, indtil du stopper – hvor du så tager det hele på igen. Problemet med slankekure er nemlig, at det er en hurtig og midlertidig løsning. Det kan være en løsning, hvis du hurtigt skal tabe nogle kilo for at passe noget bestemt tøj. Det er ikke en god løsning, hvis du vil holde vægten nede. Når du begynder at spise normalt igen, begynder du at tage på igen, fordi du stopper med at tænke over, hvad du spiser.

Vil du gerne tabe dig og holde vægttabet, så er der tale om en livsstilsændring. Dette giver et langtidsholdigt vægttab, i stedet for en hurtig og midlertidig løsning. Ved en livsstilsændring kan du stille og roligt begynde at ændre i dine kost- og motionsvaner. I forhold til kosten, kan du stille og roligt begynde at tilføje mere grønt til din kost – og skifte noget af din mad ud med sundere alternativer. Når du stille og roligt begynder at tænke over dine mad- og drikkevaner og begynder at skifte dem ud med sundere alternativer, så holder du vægttabet. Derudover taber du dig også på en sundere måde, i stedet for at sulte dig selv halvt ihjel. Motion er også en rigtig god måde at tabe sig på – og opbygge din kondition og styrke. Det er derfor en rigtig god ide at trække i dine løbebukser og begynd at træne. Virker det uoverskueligt at trække sig selv ned i fitnesscenteret, så kan du med fordel starte med at gå 30 min om dagen. På denne måde er du i gang og stresser ikke dig selv for meget over at skulle i gang med den helt store træning.