Bor du i og omkring Brønshøj og København? Så kan du lige nu prøve en helt ny banebrydende teknologi inden for tandregulering, hvor du ikke skal i nærheden af at bære synlige togskinner. Med en usynlig bøjle kan du slippe for at døje med skæve tænder eller overbid, men også slippe for at døje med synlige togskinner. Lyder det ikke for godt til at være sandt med en usynlig bøjle? Heldigvis er det ikke det.

Hvordan fungerer en usynlig, gennemsigtig bøjle?

En usynlig bøjle er ikke ligesom togskinner lavet af metal, men er derimod lavet af plastik. Det gør det nemt for en tandlæge at tilpasse og forme den efter dine tænder. Men hvordan kan den tilpasse sig dine tænder, tænker du måske.

Før du kan få sådan en bøjle, bør du få taget nogle 3D-scanninger, hvorfra tandlægen ved, hvordan bøjlen bør laves ud fra din mund, så den kan regulere dine tænder i den ønskede retning. Efter at den usynlige bøjle er blevet fremstillet, bør du under behandlingen skulle bruge hver enkelt skinne 7-14 dage. Efter disse dage er gået, bør der skiftes til en ny. Ved at gøre det på denne måde, vil dine tænder kunne regulere sig i den ønskede retning.

Kan alle få gennemsigtig bøjle?

Bøjlen kan benyttes af både voksne og børn i næsten alle aldre. For at et barn kan benytte sig af en usynlig bøjle, bør alle mælketænderne være udskiftet til fordel for visdomstænder.

Især kan den usynlige bøjle have sine mange fordele for teenagere og unge, som formodentligt ønsker at gemme en bøjle væk, da man måske finder det pinligt eller ikke smart at bære.

Dermed kan næsten alle aldre benytte sig af sådan en bøjle, hvad end det drejer sig om fysiske eller kosmetiske problematikker med tænderne og hermed komme godt i mål med et flot tandsæt.