De fleste vil nok gerne have et godt og flot smil. Derfor er der også mange produkter og råd derude, som mener at have svaret på, hvordan du får dit tandpastasmil. Men spørgsmålet er, om du måske også kan gøre mere i det daglige? Kan du i virkeligheden spise dig til sundere tænder? Det er der noget, der tyder på. Læs med her, hvis du vil vide lidt mere om, hvordan du holder tænderne sunde, hvilke fødevarer du trygt kan spise flere af, og så selvfølgelig også hvor du måske skal holde lidt igen.

Tandpleje er det vigtigste

Noget af det bedste, du kan gøre for dine tænder, er at pleje dem korrekt. Du skal selvfølgelig børste dem grundigt to gange om dagen. Derudover skal du også sørge for at komme ind mellem tænderne.

For at nå ind at rense i mellemrummet mellem tænderne, kan du bruge en mellemrumsbørste. Med den kan du nemlig nå alt det, der gemmer sig for tandbørsten. Sådan får du det hele med.

Nyd dine mælkeprodukter

Du har måske allerede hørt det, for det er efterhånden almindelig viden, at mælkeprodukter er godt for dine tænder. Men det er der faktisk flere årsager til.

For det første styrker kalken i mælkeprodukter dine tænder. Det er især vigtigt for børn, som endnu er ved at få deres voksentænder.

For det andet kan mælkeprodukter være med til at gøre dine tænder hvidere, og ikke nok med de, så beskytter det også tænderne samtidig. For især ost kan beskytte dine tænder mod syre. Det bevarer selve tanden og holder dem hvidere.

Pas på med syre

I forlængelse af foregående råd er det altså også en god idé at holde igen med den syreholdige mad og drikke. For det er om noget med til at nedbryde dine tænder.