flaske-paa-blade

Castor olie er et tusind år gammelt behandlingsmiddel, som blandt andet er blevet brugt i Egypten til at pleje og behandle kroppen. Alt fra forstoppelse til naturlig pleje af hud og hår har den været brugt til.

Som navnet antyder, kommer olien fra planten ricinus comminus’ frø. Castorolie kaldes derfor også ricinusolie og kristpalmeolie.

Et naturligt produkt

I dag bruges olien hovedsaligt til huden og håret. En naturlig olie som Castor olie er et godt alternativ til de fleste fugtighedscremer. Den er fri for skadelige stoffer, konserveringsmidler og så har den et højt indhold af ricinoleic acid, som er en fedtsyre, der virker fugtighedsbevarende på huden.

Fordi olien ofte er meget tyk, kan du med fordel blande den med andre vegetabilske olier og produkter, som kan udtynde den en smule.

Den bedste Castor olie – 3 vigtige punkter

  • Økologisk
  • 100% ren olie
  • Koldpresset

Hvad betyder koldpresset?

En koldpresset olie betyder, at der ikke er blevet brugt opvarmning eller tilsætning af kemikalier i produktionen. Dermed bevarer olien sine kemiske og terapeutiske fordele, og den har ofte en gullig eller klar farve samt en mild duft.

Castor olie mod forstoppelse?

Den er god nok. Cirka en spiseske olie i højst ti dage kan afhjælpe din forstoppelse. For et barn vil cirka en teske olie være rigeligt, men tjek lige med din læge først, hvis det er et større problem.

Dog kan Castor olie fremprovokere veer. Det kan være nyttigt, hvis du er gået over din termin, men ønsker du ikke at risikere veer for tidligt, så er det bedst at finde en anden metode at håndtere forstoppelsen på.

Andre fordele

Langt de fleste af oliens fordele opnås gennem skønhedsbehandlinger. Det er et super middel at bruge til behandling af din hud og hår. Vil du for eksempel forebygge hårtab, kan olien hjælpe dig. Olien fremmer nemlig hårvæksten, så ved at blande olien med andre olier, der gavner hårvækst, kan du lave en hårkur, du kan bruge et par gange om ugen. Du kan finde eksempler på skønne hårkure online.

Har børnene et luseproblem, kan du også smøre Castor olie ind i deres hovedbund, før du kæmmer deres hår. Det dræber lus og æg, gør det nemmere at kæmme håret og er mere skånende for hud og hår end diverse lusemidler på markedet.

Endelig kan den også bruges som ingrediens i en lækker ansigtsmaske eller -creme. Den kan hjælpe i din kamp mod hudproblemer som akne og gør din hud både smidig og blød.