Mange kæmper med tandlægeskræk. Der er dem, som bare syntes det er ubehageligt, og så er der dem, som direkte frygter deres tandlæge besøg. Nedenfor får du nogle råd til hvordan du endelig kan komme tandlægeskrækken til livs!

Undgå tandlæge besøg i det hele taget

Den mest simple måde, som du kan mitigere din tandlægeskræk, er ved at undgå tandlægen i det hele taget. Betyder dette så, at du skal ignorere din tandlæge, når du bliver kaldt ind og det er tid til det årlige tjek? Nej, det gør det bestemt ikke. Men, det betyder at du med fordel kan tænke mere over hvad du egentlig spiser og drikker, fordi netop dette spiller en rolle for, hvor ofte du skal til tandlæge. Det første du skal skære ned på, hvis du ønsker at gå denne vej, er naturligvis ting som sodavand og andre ting, som ætser dine tænder. De skaber nemlig huller, som med tid betyder, at de hullet skal fikses hos tandlægen.

Husk på, at det er for dit eget bedste

For nogle hjælper det også at tænke på, at det er for deres eget bedste og at en udskydelse af problemet blot gør det værre. Hvis du har mistanke om, at du har et hul, bør du få det tjekket hurtigst muligt, da løsningen med tiden kun vil blive mere omfattende. Udskyd derfor ikke eksisterende problemer!

Til selve tandlægen – vær indbydende og professionel

Hvis du selv er personale hos en tandlæge, er det også værd at inddrage dette perspektiv. Hvordan kan du give den tryggeste oplevelse for patienterne? Husk at fremstå professionel, med komfortabelt kliniktøj, så patienterne får det indtryk, at de er i kompetente hænder. Husk ligeledes at være forstående for, at ikke alle har det nemt med deres tandlæge besøg – her er tålmodig nøgleordet!