Vegansk morgenmad

Hvis du er på udkig efter lækre og populære veganske morgenmadsprodukter, har vi masser af fantastiske muligheder her. Så hvad spiser veganere egentlig til morgenmad? Lad os starte med de nemme ting og arbejde os op til de mere involverede måltider. Det gør det trods alt lettere at komme i gang.

Vegansk morgenmad kan sagtens bestå af brød, bagels og muffins

Brød af forskellige typer er blandt de mest almindeligt serverede morgenmadsprodukter. Mange varianter er veganske. Almindeligt gammelt ristet brød eller – hvis du vil være lidt mere finere – engelske muffins er et glimrende valg. Som altid er brød, der primært er fremstillet af fuldkorn, det sundere valg. Her er et par fremragende smørrebrød:

  • Frugtkonserves eller syltetøj
  • Vegansk smør
  • Vegansk flødeost
  • Jordnødssmør

Bagels – normalt halveret, ristet og smurt med flødeost eller smør – kan du også prøve. Hvis du har en slotbrødrister og noget vegansk flødeost, vegansk smør eller syltetøj, kan du købe bagels hos din købmand i poser med seks stykker, og der findes ikke nogen billigere morgenmad at lave derhjemme.

Du kan måske også finde veganske muffins lokalt, selv om det er en mindre sund løsning, da de har tendens til at indeholde masser af sukker. Croissanter er en anden vidunderlig morgenmadsmad, men de er traditionelt lavet med masser af smør. Mens du måske har svært ved at finde veganske croissanter til salg, kan du altid bage dine egne.

Vegansk yoghurt

Yoghurt er en lækker og superhurtig vegansk morgenmad, og du kan finde et stort udvalg af mælkefri yoghurtmærker i din lokale naturkostbutik. Soja er den mest populære base for kommercielt fremstillet vegansk yoghurt, men du kan også finde produkter lavet af mandelmælk og andre nøddemælk. Hvis du vil have den lækreste morgenmad, kan du overveje at købe almindelig usødet vegansk yoghurt og derefter røre hakket frisk frugt i den.

Kolde kornprodukter

Mange morgenmadsprodukter er veganske, så du skal bare tilsætte lidt sojamælk eller mandelmælk, og så er du i gang. Hvis du bruger en usødet vegansk mælk, reducerer du måltidets sukkerindtag drastisk.

Brug varme kornprodukter til din veganske morgenmad

Hvis du vil have en varm, enkel og mættende vegansk morgenmad, er havregrød et godt valg. Det tager længere tid at tilberede havregrød end havregryn med mælk, men mange mennesker mener, at den forbedrede konsistens er den ekstra tid værd.

Varme kornprodukter giver en god mulighed for at tilføje hakkede valnødder eller chiafrø, som begge indeholder masser af omega 3 – en vigtig type fedt, som findes i meget få veganske fødevarer. Og for en dejlig afveksling kan du også prøve müsli, som er lækkert serveret varm eller kold.

En af de nemmeste morgenmadsprodukter er en smoothie lavet af frossen frugt og din yndlings nøddemælk. Du kan lave dem i din blender på mindre end et minut, og det er en fantastisk måde at starte dagen på.

Mexicanske morgenmadsprodukter

Stort set alle elsker mexicansk mad, og morgenmad fra dette køkken er unikt tilfredsstillende.

Du kan lave røret tofu med mexicanske krydderier. Veganske enfrijoladas indeholder majstortillas fyldt med kartoffelmos og grøntsager, som serveres i en sauce med bønner.