Det kan være, at du har lagt mærke til, at du er begyndt at have ondt andre steder end du plejer. Det kan også være, at du lægger mærke til, at du bare ikke er i lige så god form, som du ville ønske, at du var, og du føler nu, at det er på tide, at du faktisk kommer til at gøre noget ved det. Så nu leder du efter nogle gode råd til, hvordan du kan holde dig selv i gang, og hvordan du sørger for, at du bliver i bedre form – både mentalt og fysisk.

Vær opmærksom på din krop

Det er vigtigt at lytte til kroppen og mærke efter, hvornår den har brug for, at du tager den alvorligt. Det gælder både, at du er nødt til at behandle de problemer der er, som f.eks. behandling af åreknuder, hvis du døjer med det. Men det handler også om at lægge mærke til, at hvis din krop er lidt svag i en periode, at du går nysgerrigt til det og forsøger at afkode, hvad der er med din krop. Har den brug for at hvile? Har den brug for, at du gør lidt ekstra for den?

Start let ud med motion

Hvis du føler, at det er længe siden, at du har dyrket sport, og du kan mærke, at din krop bare ikke er klar til hård træning, så vær hellere god ved dig selv og start blidt ud. Der er ingen grund til at presse dig selv, og det er ikke rart, hvis træning bliver til noget, der bare er ubehageligt. Så er det bedre, at du passer på dig selv og i stedet gør det på sådan en måde, der stadig kan være rar for dig.