Danskerne er blevet mere og mere sundhedsbeviste. Du kan nærmest ikke gå på de sociale medier, eller tænde for fjernsynet, uden de ser en reklame for et kosttilskud eller en online coach, der vil hjælpe dig med at få en sundere livsstil. Men behøver man at bruge flere hundrede eller tusinde kroner på et fancy kosttilskud eller en online coach der laver en mad- og træningsplan til dig? Det korte svar er nej. Du kan selv gøre en masse for at sikre en sund livsstil. Følg med her for at se hvordan.

Lav mad der har det hele

Om du skal tabe dig eller du bare gerne vil leve lidt sundere, er det vigtigste at få sund og varieret kost. Hvis du varierer din kost, og ikke spiser det samme hele tiden, vil du få mange forskellige næringsstoffer og vitaminer gennem kosten. Ikke mange tror det, men det er uhyre vigtigt at få sunde olier. Dette kan du eksempelvis få fra olivenolie. Put evt. en spiseskefuld i din morgen smoothie.

Prøv også at se om du kan få implementeret fisk i din dagligdag. Du behøver ikke at gå til fiskehandlerne og købe dyr fisk, for at få Omega 3-fedtsyrer. Dette kan man altså også få gennem en rugbrødsmad med makrel eller tun. Hvis du ikke er typen der er så vild med fisk, findes der også alternativer. Dette kan være Omega-3 kapsler.

En anden madvare der er vigtig, er grøntsager. Grøntsager indeholder mange vitaminer, mineraler og kostfibre. Dette er meget vigtigt for kroppen. Man behøver ikke at sidde og gnaske en rå selleri, for at få alle næringsstofferne. Lav i stedet en lækker wok, med de grøntsager du kan lide og tilsæt kylling og lidt kokosmælk. Dette er en ret både børn og voksne vil kunne lide.