Osteopati er en manuel terapi form, hvor der kun bruges hænder til behandlingen. Det er en af de ældste uddannelser inden for manuel terapi, og mange teknikker udspringer fra netop den lære. En osteopat har til formål at finde ud af, hvordan kroppen fungerer, og hvordan væv samarbejder.

Hvis du har problemer med funktionelle lidelser, er det oplagt at søge hjælp hos en osteopat. Dette gælder, hvad end der er tale om bevægelsesapparatet, organer, hovedpine, koncentrationsproblemer osv. Du kan også bruge en osteopat, hvis du har haft mange behandlinger hos fysioteraputer, kiropraktorer osv. Uden en decideret bedring af dine problemer. Her er osteopati en bedre løsning, fordi formålet er at finde sammenhængen mellem symptomer og problemet, så der kan laves en reel løsning og ikke kun en overfladisk behandling af problemerne.

Bliv uddannet inden for osteopati

Hvis du har interesse inden for osteopati, kan det være, at du skal overveje at uddanne dig nærmere på området. Du kan for eksempel få en osteopati uddannelse fra Body All Mind. Det er et kursus, som kan bruges af dig, hvis du allerede er behandler og ønsker en større viden inden for osteopatiens verden, og hvordan du kan bruge de forskellige teknikker i dine behandlinger.

Kurset varer i 2 dage, og her får du blandt andet en grundig gennemgang af holdningsanalyse, som kan bruges, når du behandler dine patienter. Desuden får du lov til at gå praktisk til værks, hvor du får lov til at øve dig i forskellige teknikker. Du lære en masse om redskaber, årsager og formålet med behandlingsmanipulation, som kan være en stor hjælp til dagligt i dit arbejde.

Der kan altså være mange fordele ved at tage kurser inden for osteopati, hvis du allerede arbejder, som behandler. Det kan give dig evnen til at gennemskue sammenhængen mellem symptomer og problem, så du kan hjælpe dine kunder på bedste vis.