Hvis man har et arbejde, hvor man primært sidder ned foran computeren, er det ikke altid, at man får den motion i løbet af dagen, som man har brug for. I den sammenhæng er der flere og flere danskere, der oplever problemer med overbelastninger og skader, fordi de ikke har bevæget sig nok i løbet af arbejdsdagen.

I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvad du kan gøre for at få en sundere dag på arbejdspladsen. Det kommer til at handle om, hvad du spiser – det kunne være for eksempel være firmafrugt – til hvordan du bevæger dig i løbet af dagen for at undgå overbelastninger, skader – op på sigt – smerter.

En sund kost er essentiel

Hvis du ønsker at leve sundere, så er kosten altafgørende. Det er der ikke nogen tvivl om. Man kan dyrke så meget motion, man vil, men hvis man ikke prioriterer, hvad man putter i munden, er motionen ikke meget værd. Kosten er kroppens brændstof, hvorfor det er et område, hvor man ikke skal gå på kompromis.

I den forbindelse er firmafrugt et godt alternativ til en chokoladebar eller andet, som har et væsentlig højere indhold af kalorier og usunde næringsstoffer.

Kroppen er skabt til bevægelse

Inden for smertevidenskab er bevægelse et centralt aspekt. Det betyder, at bevægelsen kan være forebyggende, når det kommer til eventuelle overbelastninger og skader i fremtiden. Menneskekroppen er skabt til at være i bevægelse, hvorfor en statisk tilværelse ofte vil ende med, at kroppen reagerer på en negativ måde.

Der er ingen grund til at vente, når du har muligheden for at forebygge smerter. Hvis du venter til smerterne opstår, er det allerede for sent. Små tiltag i arbejdsdagen kan gøre en stor forskel. Rejs dig, stræk ud, gå en lille tur – det handler blot om at være i bevægelse.