De fleste af os ved at sunde madvaner er de rigtige madvaner. Selv når vi griber ud efter frysepizzaen i supermarkedet tænker vi over, hvilket sundt valg vi burde tage i stedet for. Alligevel ender man med pizzaen i indkøbsvognen, fordi man lader lysten vinde over fornuften. Det er nemlig rigtig svært at være fornuftig, når man er sulten og derfor tager vi ofte det usunde valg.

I dagligdagen er der mange faktorer der bestemmer om vi spiser sundt eller ikke, som eksempelvis vores omgangskreds og deres madvaner. Derudover er der mange andre påvirkninger og nogle af dem kan vi endda kontrollere, hvilket vi vil uddybe forneden.

Få styr på dit køkken

Hvis man skal have lyst til lægge en indsats i madtilberedningen er det altafgørende, at man har et køkken som motiverer til at gøre dette. Det betyder ikke, at du skal have et stort luksus køkken, men blot at der eksempelvis er rent og organiseret. Har man en helt fyldt opvask eller gammel mad stående er der meget små chancer for at man får lyst til at være der. Derfor er det en god start at få gjort rent og ryddet op, også er det ellers bare om at komme i gang med at lave lækker sund mad.

Har man dog lyst til at investere lidt ekstra i køkkenet kan man opgradere sine hårde hvidevare med nogle nye. Køb Siemens Studioline hos Nyvo, som byder på en serie i top kvalitet der med garanti vil gøre køkkenet til dit nye ynglings rum.

Find inspiration i kogebøger

Sidder du fast i usunde vaner og har du svært ved at træffe sunde valg, kan det skyldes mangel på madlavningsideer. Det giver nemlig rigtig god mening, at man hiver fat i de samme fastfood-retter m.m., hvis man ikke har gode ideer til hvordan man skal tilberede friske råvarer. Kan du nikke genkendende til dette, bør du tage forbi en boghandler eller kigge på nettet efter inspiration.

I dag findes der nemlig massevis er lækre opskrifter med alle typer af madprodukter, som både er sunde og tilfredsstillende. Vil du spise sundt for at smide nogle kilo, kan du også finde en masse opskrifter med et lavt kalorieindhold. Find et realistisk slankeprogram online og få inspiration til nye kostvaner som du kan implementere i din hverdag.

Køb ind hos grønthandleren

Er det lysten der mangler, når du fravælger friske grøntsager og frugter, kan du prøve at erstatte det almindelige supermarked med en lokal grønthandler. Her finder man ofte skønne sæsonråvarer som ser for gode ud til at ikke at prøve. Desuden kan du hos grønthandleren finde nogle grøntsager eller frugter, som du aldrig har set før, hvilket kan give dig lysten til at smage dem. Overordnet er der hos grønthandleren en særlig atmosfære, som motiverer til at være lidt ekstra eventyrlysten.