Ønsker du et vægttab eller vil du blot have lidt flere sunde madvarer ind i dit køkken og køleskab? Herunder guider vi dig igennem til nogle madvarer, som du altid bør have på lager, så du hurtigt kan bikse et lækkert, mættende og ikke mindst sundt måltid sammen.

De færdigretter som vi hurtigt kan ty til, mætter nemlig ikke særlig længe ad gangen – og derudover er det spækket med en masse kalorier. Derfor kan det være en god idé at erstatte nogle usunde fødevarer med nogle mere sunde, som er proppet med alverdens vitaminer og mineraler, der er godt for vores krop og sundhed.

Bønner og linser
En god idé kan være at erstatte pasta og kartofler med bønner og linser i stedet. Dette kunne eksempelvis være sojabønner, gule linser og kidneybønner. Bønnerne er forholdsvis fedtfattige og indeholder en masse kostfibre, som er med til at holde mætheden i længere tid. Desuden er proteinindholdet i bælgfrugter ret højt, og kan derfor også fungere fremragende i veganske retter. Man kunne eksempelvis lave en lækker omgang indisk dhal eller en skøn tærte med bønner.

Få flere grøntsager ind i hjemmet
Det er ikke noget nyt, at grøntsager er sunde for os. Men det kan ofte være svært at få børnene til at spise broccoli, squash og gulerødder. Derfor kan det være fordelagtigt at gemme samt camouflere grøntsagerne i fx en pastaret eller gryderet.

Hvis du går fra en kost som primært består af hvidt brød, pasta og store mængder sukker til en kost med bønner, linser og grøntsager vil du hurtigt opleve en positiv udvikling i dit energiniveau samt humør. Grøntsager og bønner er kroppen længere til om at fordøje, som stabiliserer dit blodsukker, og i sidste ende vil energiniveauet være mere stabilt i løbet af hele dagen. Giv det derfor et forsøg med at skrive nye sunde madvarer på indkøbslisten.