Hvilken kvinde ønsker sig ikke fyldigt, glansfuldt og voluminøst hår? Desværre døjer mange med spaltede spidser og slidt hår. Her får du en række tips til hårpleje, som du kan bruge uanset om du har langt eller kort hår.

Bliv klippet med få måneders mellemrum

I det øjeblik at håret begynder at blive slidt i spidserne, begynder de at blive træls at se på. Det er derfor en god idé at blive klippet hver anden eller hver tredje måned. Det er med til at holde dine spidser og resten af dit hår sundt.

Vælg en god shampoo og balsam

En god shampoo og en god balsam er nødvendigt for at opretholde glans i dit hår. Du bør gå efter hårprodukter, der passer til din hårtype. Har du f.eks. tyndt og fint hår, vil du højst sandsynligt have glæde af en shampoo der giver fylde. Har du derimod meget kraftigt hår, bør du undgå produkter der giver volume. En god valgmulighed er Genesis Kerastase shampoo, der fås til flere forskellige hårtyper.

Brug en god hårbørste

Når du skal børste dit hår, er det vigtigt at børsten ikke slider for meget på håret. Der findes et bredt udvalg af børster, der er mere skånsomme i dit hår end almindelige børster. Derudover bør du børste håret nedefra og op. På den måde undgår du at trække for meget i hårrødderne, hvilket de ikke har godt af. Du bør desuden undgå at børste håret når det er vådt. Prøv i stedet at lade fingrene glide gennem håret, for at få de værste knuder ud.

Brug altid varmebeskyttelse

Kan du lide at style dit hår med glattejern, krøllejern eller lignende, bør du altid bruge rigeligt med varmebeskyttelse. Ellers risikerer du at dit hår knækker. Så husk at bruge varmebeskyttende produkter, også når du bruger en hårtørrer til at tørre dit hår.