Det er altid en god ide at spise sundt, men især hvis du træner meget, er det vigtigt. Du skal spise sundt for at få det optimale energiniveau til din træning. Hvis du spiser sund, har du også en bedre udholdenhed og kan svømme længere. Din restitution bliver også påvirket af den mad, du indtager.

Med et godt helbred sørger du for at booste dit immunforsvar, så du undgår sygdomme. Samtidig er der større risiko for skader, hvis du spiser en masse mad, som din krop ikke har brug for. Alt dette har påvirkning på dine præstationer, når du svømmer. Du kan læse med om svømning på Watery.dk.

Hvad skal du være opmærksom på?

Når du ser på, hvad du spiser, er det også en god ide at se på, hvordan du spiser. Du skal spise på de tidspunkter, der er rigtige i forhold til din træning. Det er også vigtigt at drikke rigeligt vand. Sportsdrikke, energibarer og proteintilskud er samtidig ekstra kalorier, og det skal du være opmærksom på. Det er derfor en god ide at spare på tomme kalorier og følge kostrådene.

Du skal sørge for at få masser af frugt og grønt. Det er en god ide at spise fisk flere gange om ugen. Spar på fedt og sukker. Noget af det vigtigste ved en god kost er at spise varieret.

Sammensætningen af et godt måltid?

Det er vigtigt, du får den rigtige næring fra det, du putter i kroppen. Den energi, du får fra maden, bliver omsat, når du træner. Når du svømmer, skal du have et velbalanceret måltid. Det kan bestå af 55-65 % kulhydrater. Kulhydraterne skal primært komme fra groft brød, fuldkornsprodukter, grøntsager og frugt. Du skal ca. have 15 % protein. Proteinet kommer fra kød, fisk, æg, mælkeprodukter, bønner og ærter. Du skal have max. ca. 20-30 % fedt. Det kan komme fra olier, nødder, fed fisk og kød.

Hvis din intensitet i træningen er høj, skal du bruge mange kulhydrater. De giver musklerne energi og sørger for et stabilt blodsukker. De fleste danskere har ikke problemer med at få nok protein. Proteinet bruges til restitution og er kroppens byggesten. Fedtet hjælper med til at optage vitaminer.