Dette er sponsoreret indhold

Når vi taler om økologi, er det en grundlæggende idé, at der skal tages hensyn til miljøet. Det gælder lige fra de spæde skridt i produktionen af mad, drikkevarer eller noget helt tredje, og til at det serveres på bordet. Økologi har vundet indpas hos en stor del af befolkningen – specielt fordi tidsånden er i miljøets tegn. Herunder får du nogle eksempler på, hvordan du kan få mere økologi ind i din dagligdag, og hvorfor du overhovedet bør vælge at handle økologisk.

De økologiske drikkevarer

Den økologiske verden rummer et væld af forskellige smagsoplevelser. Tit og ofte er det også mere spændende at prøve de økologiske udgaver. Der findes eksempelvis en masse forskellige økologiske drikkevarer, som smager lige så godt – hvis ikke bedre – end de drikkevarer, der ikke er økologiske. Har du overvejet at smage økologisk vin? Økologiske vine bliver mere og mere populære på vinmarkedet. Vinen er lavet på økologiske druer, og du kan vide dig sikker på, at du slipper for diverse sprøjte- og insektmidler. Til at dyrke de økologiske druer bruges i stedet naturlige gødningsstoffer. I sidste ende giver det vinen nogle helt andre smagsnuancer.

Det er ikke sikkert, at du drikker vin hver dag, hvorfor du også kan købe nogle økologiske safte, som du kan forsøde din dagligdag med. Her har eksempelvis Søbogaard et bredt udvalg af lækre økologiske safte, som du kan nyde i forårets kommende solskinstimer.

Lækker økologisk mad

Når du vælger at købe økologisk, slipper du som nævnt for diverse rester af sprøjtegift i dine mad- eller drikkevarer. Ingen ved med 100 procents sikkerhed, hvilken indflydelse sprøjtegifte har på vores sundhed. Det gør dog ikke noget at være forsigtig, da der hvert år bliver fundet rester af pesticider i eksempelvis frugt og grønt, der ikke er økologiske.

Heldigvis findes der en masse lækker mad, der er dyrket på de økologiske principper. Du kan lave mange af de samme retter, selvom du køber økologisk. Du kan eksempelvis sagtens lave en lækker pizza, der er økologisk. Din flæskestegssandwich vil ligeledes stadig smage fremragende, selvom den er økologisk. Bare kast dig ud i alle de lækre retter, du plejer at lave. Bare økologisk.

Hvorfor vælge økologi?

Hvorfor skal du overhovedet tænke på at vælge økologi? Nu skal du høre. 

Som nævnt sparer du dig selv og miljøet for diverse sprøjtemidler. Du kan desuden reducere mængden af pesticidrester, som du normalt indtager i eksempelvis frugt, grønt og kornprodukter, der ikke er økologiske. I økologiske fødevarer anvendes der kun meget få tilsætningsstoffer.

Derudover kan du være med til at fremme dyrevelfærden, hvis du vælger at købe økologiske fødevarer. Økologiske dyr får typisk bedre levevilkår end dyr, der er opdrættet under mere konventionelle forhold. Økologiske dyr får nemlig mere plads, mere frisk luft og mere dagslys. Derudover er der også krav om, at økologiske dyr skal have økologisk foder.

Hjælp miljøet, tænk på dyrene og tænk på din egen sundhed. Hvis du går op i disse ting, bør du vælge en mere økologisk livsstil. Derfor: Kig efter økologimærket, når du handler.